Zanimljivosti sport

Reprezentativac Švicarske: S 13 sam samo pio i pušio. To me skoro koštalo života

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BRANIČ Norwicha Timm Klose oporavlja se od teške ozljede koljena. To vrijeme iskoristio je za intervju klupskoj televiziji povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, gdje se prisjetio problema iz svoje prošlosti.

"Kad sam imao 13 godina nisam znao što raditi u životu, bez obzira na to što sam došao iz vrlo bogate i zdrave obitelji. Imao sam probleme", govori 31-godišnji reprezentativac Švicarske koji je karijeru započeo u Švicarskoj pa se preselio u Njemačku, što mu je, kako kaže, spasilo karijeru.

Alkohol, povodljivost i loše društvo umalo su ga koštali života.

"Bio sam u dosta starijem društvu koje je pilo i pušilo. Znao sam da je to loša ideja, ali svejedno sam stalno bio s njima. Sanjao sam o tome da postanem profesionalni nogometaš i tih godina igrao sam za mlađe kategorije Basela. Istovremeno sam provodio dosta vremena napijajući i napušavajući se", prisjeća se Klose.

Tek mu je odlazak u Njemačku, gdje je potpisao za Nuremberg promijenio život.

"Živio sam u paralelnoj realnosti, nisam uopće shvaćao što mi se događalo. Jedne noći sam umalo doživio srčani udar dok sam ležao na klupici u parku pokraj jezera. Uopće se nisam sjećao kako sam dospio tamo. Iduće jutro sam doživio ogroman šok. Tek s 23 godine sam došao do nekog normalnog stanja, upoznao sam svoju sadašnju ženu, preselio se u Nuremberg i tamo pronašao mentalnog trenera. To mi je promijenilo život i spasilo karijeru. I danas se čujem s njim. Lijepo je kad imate nekoga neutralnog da vas sasluša i ukaže koji savjet", završio je Klose.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.