Reprezentacija zemlje od 4 milijuna stanovnika šokirala SAD i izbacila ih s Gold Cupa

Foto: EPA-EFE

OVOG ljeta se u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi održava Gold Cup, turnir u organizaciji CONCAF-a na kojem se igra za titulu prvaka Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba. U polufinalu u San Diegu domaćin i favorit turnira SAD sastao se s Panamom i senzacionalno ispao.

Reprezentacija državice najpoznatije po kanalu koji dijeli Južnu Ameriku od Sjeverne Amerike tijekom cijele utakmice bila je konkretniji suparnik, ali u prvih 90 minuta mreže su mirovale. Ušlo se u produžetke, u kojima je uslijedila drama. Panama je povela u 99. minuti.

Veznjak američkog Houston Dynama Adalberto Carrasquilla sjajnom je loptom proigrao Ivana Andersona, člana venecuelanskog Monagasa koji je zaobišao golmana Arsenala Matta Turnera i zabio. Njihovo slavlje nije trajalo dugo jer je Jesus Ferreira već u 105. minuti izjednačio.

Panama ide po svoje prvo zlato

Međutim, panamski golman Orlando Mosquera, također član Monagasa, Ferreiri je obranio prvi penal u raspucavanju, a kasnije je obranio i udarac Cristiana Roldana i tako postao heroj svoje ekipe koja je slavila s 5:4 nakon raspucavanja.

U finalu će Panama igrati protiv Meksika koji je izbacio Jamajku. Osvajanje Gold Cupa bio bi najveći uspjeh u povijesti njihovog nogometa uz plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji prije pet godina. Samo jednom u povijesti Gold Cup nisu osvojili SAD ili Meksiko, bilo je to 1992. kada je do zlata došla Kanada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.