KUP FRANCUSKE

Rennes nakon 48 godina dočekao titulu u Kupu, PSG pao na penalima

Foto: EPA

RENNES je osvajač Kupa Francuske.

Nakon posta od 48 godina konačno su dočekali ovaj trofej i to nakon dramatične pobjede protiv Paris Saint-Germaina poslije 2:2 u regularnom dijelu i na penale 6:5.

Nitko nije promašio svoj udarac do šeste serije u kojoj je mladi PSG-ov stoper Christopher Nkunku poslao loptu daleko iznad gola.

Ali, tragičar ovog poraza Parižana je i Kylian Mbappé koji je zaradio izravno isključenje u 118. minuti nakon vrlo neopreznog starta na nogu protivnika. Bio mu je to drugi crveni karton protiv Rennesa ove sezone, te treći ukupno.


Ni raspoloženi Neymar u povratničkom nastupu nije pomogao PSG-u

PSG je već nakon 20 minuta vodio s 2:0 zahvaljujući pogocima Danija Alvesa i Neymara, ali je do poluvremena Rennes uspio smanjiti i to autogolom Kimpembea u 40. minuti.

Izjednačenje je donio Edson Mexer u 66. minuti i unatoč dominaciji pariškog sastava do kraja regularnog dijela, pa i u produžecima nisu uspjeli postići pogodak. Ukupno 19 udaraca, od toga 13 u okvir nisu bili dovoljni da se svladao vratar Rennes Tomaš Koubek.

Iznimno raspoložen bio je Neymar u svom prvom startu od prve minute od siječanjske ozljede. Brazilac je letio po terenu, svojim prepoznatljivim driblinzima mučio obranu protivnika i već nakon 13. minuta upisao asistenciju. Pogodio je Neymar mirno i svoj penal, ali to nije bilo dovoljno za još jedan trofej u dresu pariškog sastava.

Tuchel lošiji od osporavanog Emeryja

Tako je Thomas Tuchel u svojoj premijernoj sezoni na klupi PSG-a od četiri moguća ostao na tek jednom osvojenom trofeju što je lošiji učinak nego njegovog prethodnika Unaija Emeryja koji je sve tri godine mandata završavao osvojenom tripletom. U Ligi prvaka ispali su već u osmini finala, u Liga kupu u četvrtfinalu i u Kupu večeras u finalu.

Zanimljivo, baskijskog stručnjaka su osporavali jer im nije donio rezultat u Ligi prvaka, pa je zato doveden mladi Nijemac koji ni na domaćoj sceni nije mogao ostati dominantan u potpunosti. Trebala je to biti rekordna peta titula u nizu za PSG u Kupu...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.