"Regionalnu ligu žele pojedinci željni brze i lake zarade, najveći je gušt biti prvak Srbije!"

NAKON što je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić bacio novu udicu klubovima koji bi se trebali natjecati u zamišljenoj regionalnoj ligi, argumentirajući svoju ideju riječima kako će takav projekt na stadione donijeti više gledatelja, više sponzora i više novca od TV prava, oglasili su se i neki od sudionika koji bi, prema Mamićevoj viziji, sigurno bili unutra.

Vodstvo Crvene zvezde, točnije, njen predsjednik Vladan Lukić nedvosmisleno je odbio Mamićev prijedlog riječima kako klub s Marakane zanima samo jaka srpska liga, a oglasili su se i kapetani dvaju najvećih srpskih klubova.

Krstajić: Glavni cilj mora biti poboljšanje kvalitete srpske lige

Partizanov Mladen Krstajić izričito je protiv regionalne lige, a svoj je stav obrazložio riječima: "Takvo natjecanje nanijelo bi veliku štetu srpskoj ligi u kojoj su ponovno procvjetale sredine poput Kruševca ili Subotice. Uz nas i Zvezdu sudjelovala bi eventualno još i Vojvodina, ali naš glavni cilj mora biti poboljšanje kvalitete srpske lige. Što se tiče pojedinaca koji su zagovaratelji takve ideje, oni samo žele brzu i laku zaradu. Osobno mi je najveći gušt biti prvak svoje zemlje", rekao je Krstajić za Blic, dok je kapetan Crvene zvezde Nikola Lazetić bio nešto fleksibilniji:

Lazetić: Pitanje je kako bi se osigurala sigurnost, i na našem derbiju imamo velikih problema

"Sve bi ovisilo o tome hoće li sudionici uspjeti osigurati uvjete za odigravanje utakmica. U suprotnom, igranje ne bi imalo nikakvog smisla. Gostovanje kod Hajduka ili Dinama svakih dva-tri tjedna bilo bi odlično, ali nisam siguran da si se mogle iskontrolirati navijačke strasti s obzirom na to da ni na našem derbiju ne možemo osigurati potpunu sigurnost gledateljima", zaključio je Lazetić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.