Realov posramljeni trener blizu novog posla: Traži ga 23. reprezentacija svijeta

Foto: Getty Images

JULEN LOPETEGUI kandidat je za izborničku funkciju američke nogometne reprezentacije, pišu španjolski mediji.

Isprva je kao španjolski izbornik smijenjen 13. lipnja, a zatim i kao Realov trener 29. listopada 2018. godine. 
U četiri i pol mjeseca što zbog tajnih pregovora s Realom, što zbog ispodprosječnih rezultata sa španjolskim klubom doživio je rijetko viđenu kalvariju zbog koje mu je reputacija drastično okaljana.

Budući da je svjestan ljage, spreman je povratiti izgubljeni ugled koji je stekao uspješno vodeći španjolsku reprezentaciju (2016. - 2018.) i Porto (2014. - 2016.).

Američka reprezentacija intenzivno traga za novim izbornikom nakon što je ljetos prvi put nakon 1986. godine propustila nastup na svjetskim prvenstvima. Dave Sarachan i dalje, godinu dana smjene Brucea Arene, obnaša dužnost vršitelja dužnosti.

Budući da je reprezentacija prepuna mladih, darovitih reprezentativaca s obećavajućim potencijalom, Američki nogometni savez kani pregovarati s Julenom Lopeteguijem koji je iskustvo rada s mladima i pozitivne reference stekao radeći u mlađim španjolskim selekcijama tijekom 2010. i 2014. godine s kojima je osvajao i europska prvenstva (2012. - U-19, 2013. - U-21).

Novi projekt, koji uključuje i pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru za četiri godine, mogao bi privući Julena Lopeteguija. Na potezu je potencijalno prvi izbornik španjolske krvi trenutačno 23. reprezentacije svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.