Realov najveći uhljeb se najviše radovao slobodnom danu za trijumf kod Barcelone

Screenshot: Twitter

NIZ videa razuzdanog slavlja Reala nakon rekordne pobjede kod Barcelone (4:0) za plasman u finale Kupa kralja postalo je viralno odmah po objavi. U njima je u glavnoj ulozi heroj nezaboravnog trijumfa Luka Modrić, ali detaljnijim promatranjem šou je plesaču sambe u svlačionici i pjevaču u jacuzziju Barcinog hrama barem u jednom videu ukrao Realov antiheroj. Onaj kojeg navijači zovu parazitom ili, po hrvatski, uhljebom.

Carlo Ancelotti je nakon povijesne pobjede ušao u svlačionicu i objavio: "Bili ste sjajni i zato slijedi nagrada... Slobodan dan sutra!" Na to su igrači Reala poludjeli od sreće. Jasno je i zašto. Njima, koji su milijunaši, ali potrošeni nevjerojatno gustim rasporedom u čak pet natjecanja, u ovom slučaju puno više od duple premije za pobjedu kod najvećeg rivala znači dan bez treninga ili dan više odmora koji im očajnički nedostaje.

Slavlje nakon Ancelottijeve objave o slobodnom danu vodili potrošeni veteran Modrić i igrač koji ne igra

Zato su kada su ga dobili reagirali urlajući i skačući od sreće. Svi mediji su u prvim tekstovima o slavlju igrača isticali da ga je predvodio Luka Modrić. Točno je da je on najviše slavio, ali nije bio jedini koji je prednjačio u deliriju. Uz legendu koja je upravo briljirala u 37. godini protiv najbolje momčadi La Lige i 87 minuta na Camp Nouu došla izraubana do njih ukupno 2497 ove sezone, najviše je slavio Mariano Diaz.

Osam godina mlađi od Modrića ove sezone je igrao ukupno 57 minuta. Zadnjih 12 na terenu proveo je još 15. veljače, kada je protiv posljednjeplasiranog Elchea dobio priliku na kraju utakmice. Premda napadač, u osam nastupa na kojima je sakupio tih manje od sat vremena igre, nije postigao gol ili imao ijedan udarac u okvir. Jedine brojke vrijedne spomena su mu dva žuta kartona.

Navijače jako iritira jer ne želi otići iako ne igra čak ni u ubitačnoj sezoni poput ove

Mariano za ovu mizeriju od Reala dobiva bogatstvo od 160 tisuća eura tjedno ili 8.3 milijuna eura godišnje. To je izborio jedinom dobrom sezonom u karijeri. Prije šest godina Real ga je prodao Lyonu za 8 milijuna eura uz pravo otkupa za 22 milijuna eura. Mariano je u jedinoj sezoni u Lyonu postigao 21 gol i namjestio ih 6 pa je Real aktivirao klauzulu i za Mariana dao gotovo tri puta više nego za koliko ga je prodao.

Pokazalo se da je tako na ogromnom gubitku. Mariano već godinama igra jako malo i zabija još manje, a navijače posebno iritira time što premda očito otpisan, pa ne dobiva prilike čak ni u ubitačnoj sezoni kao što je ova, odbija otići iz Reala pravdajući to time što ima ugovor. Srećom po Real, igraču koji danas vrijedi 10 puta manje nego što ga je Real platio, ugovor završava za dva mjeseca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.