FINALE SVJETSKE LIGE U VATERPOLU

Reakcije nakon poraza Hrvatske od Srbije: "Čestitamo im, pali smo junački"

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

NAKON velike borbe u vaterpolo klasiku Hrvatska je izgubila od Srbije 11:12 u finalu Svjetske lige.

>> SRBIJA - HRVATSKA 12:11 Drama po pljusku u Beogradu, Hrvatska pala u finalu

>> VIDEO Beogradska publika snažnim pljeskom ubila par zvižduka "Lijepoj našoj"

Po velikom pljusku na bazenu u Beogradu europski i olimpijski prvak slavio je protiv svjetskih prvaka u velikoj drami koja je trajala do samog kraja. 

Smjenjivale su se ekipe u vodstvu, a Srbiji je pobjedu donio Filipović golom iz peterca 17 sekundi prije kraja. 

Sve reakcije nakon pobjede Srbije protiv Hrvatske u finalu Svjetske lige na jednom mjestu.

Ivica Tucak, izbornik Hrvatske:

"Teško vrijeme je bilo, ali kako nama tako i Srbiji kojoj čestitam na zasluženoj pobjedi. Imali smo ih, definitivno smo ih imali i to je ono što mi je u ovom trenutku žao. To su neke moje prve impresije. Kada smo trebali završiti posao, opustili smo se i upali u greške. Čestitam još jednom Srbiji na zasluženoj pobjedi. Ja sam zadovoljan igrom svojih momaka. Pali smo junački, muški, dali smo srce i idemo dalje, to je sport.

Nas sada čeka Svjetsko prvenstvo, ali i borba za Tokio. Biti ovdje prvi ili drugi ne bi bilo važno da ulog nije bio Tokio. I na Svjetsko prvenstvo idemo s istom ambicijom, biti bolji i izboriti mjesto na Olimpijskim igrama. Imamo dobru momčad i nemam što zamjeriti momcima, malo nesreće, malo onoga što odlučuje ovakve utakmice između ovakvih rivala, ali još jednom ponavljam, čestitam Srbiji na zasluženoj pobjedi."

Dejan Savić, izbornik Srbije:

"Hvala svima prije svega. Izuzetno mokra predstava za nas. Publiku na prvom mjestu koja je ispratila kraj utakmice uz sjajno bodrenje momaka koji su zaslužili pobjedu. Napravili smo bitan korak ka Olimpijskim igrama. Čestitam im na tituli, a onda i igračima želim lijep odmor.

Mislim da su oscilacije više bile na drugoj strani, a mi, kad smo uzeli priključak, onda je bilo kako treba. Sve je ovo bila jedna divna i specifična predstava."

Filip Filipović, najbolji igrač turnira i reprezentativac Srbije:

"Vidio sam kako lopta upada u gol, jedva... Ovo su bili sve samo ne normalni uvjeti, dobro je što smo uopće završili okršaj, ovo je bilo nevjerojatno. Čestitke protivnicima koji su se borili do samoga kraja, bili su izuzetni.

Ono što stalno napominjem jest da u najvažnijim trenucima uvijek proradi naš inat. Borili smo se za zemlju, za nevjerojatnu publiku koja je tu ostala do samoga kraja. Mogu reći da nikada u životu nisam u ovakvim uvjetima ni trening odradio. Čestitke za navijače koji nisu napuštali bazen sve do samoga kraja, to samo pokazuje koliko je sve ovo značilo.

Ponosim se što sam dio ove zemlje, što sam Srbin, i još jednom iz srca zahvaljujem svima."

Stefan Mitrović, vaterpolist Srbije:

"Svaka naša utakmica s Hrvatskom je luda na svoj način. Ova je definitivno bila bitna za nas jer smo igrali pred domaćom publikom i zato što smo se borili da izborimo vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Uspjeli smo u tome. Ušli smo u susret s dosta pogrešaka, dosta stegnuto, ali pokazali smo po tko zna koji put zašto smo ekipa kakva jesmo. Branili smo i obranili titulu u Svjetskoj ligi, uspjeli smo napraviti preokret, pokazali smo da možemo. Hvala momcima što su mi ukazali povjerenje i što su ovdje sa mnom i hvala publici što nas je bodrila. Zaista smo osjetili tu energiju u bazenu.

Nije važno što nam je izbornik rekao pri rezultatu 1:4 za Hrvatsku, važno je da smo došli do pobjede. Očekuje nas Svjetsko prvenstvo tako da sada trebamo što prije odmoriti se što bolje možemo i za koji dan ponovno uskočiti u bazen, a, vjerujte - to nije lako."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.