BOKS

Reakcije na smrt američkog boksača: "Ovo je podsjetnik za sve koji ulaze u ring"

Screenshot: Twitter

AMERIČKI boksač Patrick Day umro je četiri dana nakon što ga je Charles Conwell nokautirao na DAZN-ovoj priredbi u Chicagu. Imao je samo 27 godina. 

Nakon nokauta pao je i glavom udario o pod ringa. Brzo je prevezen u bolnicu gdje je operiran, ali nije bilo pomoći, nakon četiri dana kritičnog stanja u srijedu je preminuo. 

Mladić koji je imao san

Ova vijest šokirala je borilački svijet pa su stigle reakcije sa svih strana, a među prvim se javio Eddie Hearn, promotor našeg Filipa Hrgovića. 

"Užasno mi je teško kad čujem što se dogodilo, prvi put sam ga upoznao prošle srijede, ali odmah sam vidio da se radi o šarmantnom mladiću koji je imao san. Naše molitve su s njegovom obitelji, trenerom Joe Higginsom, Charlesom Conwellom i promotorom Lou DiBellom", napisao je Hearn. 

Misli i molitve

Ashley Theophane, britanski boksački prvak, oglasio se na Twitteru i istaknuo kako je ova smrt posebno teška jer je Day pred sobom imao cijeli život. Poznata Youtuberica Michelle Joy Phelps govorila je i o riziku koji svi boksači preuzimaju ulaskom u ring. 

"Smrt Patricka Daya podsjetnik je na to koliki rizik boksači i boksačice preuzimaju kada ulaze u ring zbog zabave. Moja sućut obitelji i prijateljima čije je živote ova smrt zauvijek promijenila. Počivaj u miru, šampione!", napisao je emotivni Theophane, a oglasili su se i iz DAZN-a, organizatora događaja na kojem se Day borio.

"Jako smo tužni zbog vijesti o smrti Patricka Daya, naše misli i molitve su s obitelji i prijateljima u ovim teškim vremenima", napisali su iz DAZN-a. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.