Navijači Hajduka udarili po HNS-ovom sponzoru: Zbog ove fotografije prijeti im tužba

Foto: Facebook 

"IMAJTE na umu tko je sponzor nogometne mafije, a tko im drži ljestve", poruka je navijača Hajduka koji su putem Facebook stranice "Hajdučki proizvodi" pozvali sve navijače splitskog kluba "da ispune dužnost i piju Karlovačko pivo". 

"Kad piješ, pazi kome idu novci", natpis je na fotografiji koja se munjevito širi društvenim mrežama te s jedne strane prikazuje bocu Hajdukovog sponzorskog piva, a s druge stranu bocu "Ožujskog", dugogodišnjeg sponzora Hrvatskog nogometnog saveza.

Navijači Hajduka i prije su putem društvenih mreža pozivali na bojkot HNS-ovih sponzora, no ovaj put uslijedila je pravna reakcija.

Na stranici "Hajdučki proizvodi" jutros je objavljen dopis odvjetnice Jadranke Orešković, zastupnice Zagrebačke pivovare, koja je administratore pozvala da uklone spornu fotografiju i uvredljivi komentar jer "ista nije u skladu s europskim i hrvatskim pozitivnim propisima vezanim uz oglašavanje". 

"Kako bismo izbjegli poduzimanje pravnih aktivnosti, molim da po istome postupite te me obavijestite o uklanjanju", stoji u poruci odvjetnice. 

Navijači su joj odgovorili da je njihova stranica neslužbena te objasnili zašto HNS poistovjećuju s mafijom. Pozvali su se na izjave Damira Vrbanovića, koji je istaknuo da HNS ne priznaje novi Zakon o sportu, a potom podsjetili na priznanje dopredsjednika HNS-a Zdravka Mamića da je plaćao nogometne suce, kao i na činjenicu da ligu danas predstavljaju isti suci koji su radili u vrijeme dok se Željku Širiću i Stjepanu Djedoviću plaćalo za pošteno suđenje. 

Odvjetnica im je replicirala da je presumpcija nevinosti jedno od osnovnih ustavnih prava koja obvezuje sve građane RH. Pojasnila je da fotografija i komentar nanose materijalnu štetu zabranjenim oglašavanjem te pozvala navijače da navijaju na zakonit način jer se ovakvim postupanjem upravo oni ponašaju kao mafija, bez zakona iznad sebe.

Index je kontaktirao odvjetnicu Orešković koja nam je kazala da Zagrebačka pivovara nije donijela odluku o podnošenju tužbe te da će se o svemu uskoro i službeno očitovati. 

[VAŽNO JE ŠTO PIJEŠ]Vaša hajdučka dužnost je da ubuduće pijete Karlovačko. Jer osim što su sponzori kluba, ovisno o...

Posted by Hajdučki proizvodi on 12. veljače 2016
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.