LIGA PRVAKA

Rat legendi Bayerna. Matthäus: Braco zna da govorim istinu. Kriv je i za plaće

Foto: Profimedia

LEGENDA Bayerna, njemačkog i svjetskog nogometa Lothar Matthäus kritizirao je kadrovsku politiku najvećeg njemačkog kluba. To je napravio sinoć, nakon što se Bayern jedva spasio od poraza kod Salzburga (1:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Legenda Bayerna nakon kiksa u LP-u kritizirala nedavno i skupo plaćene braniče

Matthäus je kao televizijski komentator izjavio da stoperi Dayot Upamecano, doveden ljetos za 42 milijuna eura, i Lucas Hernandez, plaćen prije dvije i pol godine rekordnih 80 milijuna eura, nisu dovoljno dobri. Točnije, da djeluju sporo, neuigrano s ostatkom momčadi i da nisu vrijedni bogatstva plaćenog za njih.

Naravno, ovim se osjetio prozvan Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić, kojeg i u Njemačkoj svi zovu Braco. On je doveo obojicu francuskih braniča i ovu kritiku shvatio je osobno pa je Bayernova bh. legenda odmah žestoko odgovorila njemačkoj:

Žestok odgovor sportskog direktora

"Naravno da Lothar ima nešto za reći. On je stručnjak. Briga me što misli. Znamo da smo griješili i da nismo igrali dobro, ali stojimo iza naših igrača. Pričat ćemo i raditi s njima. Zaboli me za to što Lothar ima za reći", poručio je Salihamidžić za DAZN nakon remija sa Salzburgom.

Oba ova istupa izazvala su veliku pažnju njemačke javnosti, a polemiku je sada nastavio Matthäus: "Braco je tako reagirao na ono što sam rekao jer zna da je to istina. Osjeća pritisak zato što je odgovoran za momčad koja je sklopljena te posebno za obranu. Žao mi je, ali moram ponoviti očito: Hernandez i Upamecano jednostavno nisu igrači čije partije opravdavaju ogroman iznos plaćen za njih.

Matthäus nastavio polemiku ništa manje jakom kontrom

Bayernova obrana je evidentno spora. Kod Alphonsa Daviesa je također očit veliki pad. Što se tiče Hernandeza, moram reći i ovo. Njegova previsoka primanja poremetila su strukturu plaća u klubu. Hasan zna da je kriv jer je glavni za dovođenje igrača te za pregovore o njihovim plaćama i zato se želi zaštititi napadajući mene koji ukazujem na ono što je jasno. Tobože time od kritika brani igrače, ali zapravo brani sebe."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.