Rat Fedor - White: Ti si šala od čovjeka, a ti si lažov koji ne tretira borce kao ljude!

PRAVI se rat ovih dana odvija na relaciji UFC - Strikeforce. Nakon što je najbolji borac današnjice Fedor Emelianenko odbio potpisati ugovor s UFC-om i otišao u konkurentski Strikeforce, krenule su medijske optužbe, podmetanja i vrijeđanja.

Većina je uglavnom dolazila iz UFC-ovog tabora, odnosno njihovog direktora Dane Whitea. Čovjek nije birao sredstva; prvo je izvrijeđao ruskog borca nazvavši ga šalom od čovjeka, da bi se zatim okomio i na njegovu novu organizaciju za koju tvrdi da će propasti jer ih prate točno četiri čovjeka. Umjesto "Strikeforce" nazvao ih je "Strikefarce", aludiravši da su oni zapravo farsa koja neće dugo trajati.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor. U današnjoj tele-konferenciji javnosti su se obratili Fedor Emelianenko, ali i šef M-1 Globala Vadim Finkelchtein i Scott Coker osnivač i šef Strikeforcea.

Rus je ponovio da je zadovoljan svojim odabirom.

"Sretan sam jer sam u novoj ogranizaciji i zadovoljan jer ću uskoro ponovno u ring. I dalje ne znam ime svog prvog protivnika, no borba će najvjerojatnije biti u jesen. Borit ću se protiv svakog koga mi daju", objasnio je Emelianenko na čije se riječi nadovezao njegov promotor Vadim Finkelchtein:

"Strikeforce nam je ponudio odlične uvjete. UFC ne mari za nikoga osim sebe. Priče da smo dobili basnoslovnu ponudu od Dane Whitea su samo priče. On je promotor, ne treba drugo od njega niti očekivati."

"Lesnar je UFC-ova izmišljotina, a Dana White konstatno laže"

Objede Dane Whitea na njihov račun nisu hjeli previše komentirati, samo su kratko ponovili svoj stav da ih cijela priča ne iznenađuje pošto je Emelianenko otišao u konkurentsku kuću.

No zato su vrlo rado prokometnirali UFC-ovog teškaškog prvaka Brocka Lesnara nazvavši ga UFC-ovom izmišljotinom. Bretta Rogersa, koji se spominje kao vjerojatni prvi protivnik u Strikeforceu, smatraju puno boljim protivnikom od Lesnara koji u svojoj karijeri ima samo pet borbi.

"U Stikeforceu sam dobio bolje uvjete. UFC ne tretira borce na pravi način, ne trenira nas kao ljude. Ne sviđa mi se to što konstatno lažu. Nude mi jadnu ponudu, a onda objave da su ponudili brda i doline", objasnio je na koncu Emelianenko dodavši:

"Žao mi je što se neću boriti protiv Lesnara jer je to bila borba koju su svi željeli. Žao mi je zbog navijača, no morate poštovati i moje interese. UFC ih nije ispoštovao."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.