ženski nogomet

Rasprodan ženski El Clasico. Gledat će ga 99.000 navijača

Foto: EPA-EFE

UZVRATNA utakmica četvrtfinala Lige prvakinja između Barcelone i Real Madrida ući će u povijest kao najgledanija utakmica ženskog nogometa ikad. Barcelona je objavila da je prodala svih 99.000 ulaznica za ovaj El Clasico u kojem Barcelona brani 3:1 iz prve utakmice u Madridu.

Barcelonina ekipa u lovu je na četverostruku krunu ove sezone. Djevojke su u siječnju sa 7:0 pregazile Atletico u španjolskom superkupu, a ranije ovog mjeseca osigurale su naslov prvakinja Španjolske. U Ligi prvaka brane naslov, a favoritkinje su i za titulu u kupu.

Barcelona ima nevjerojatnu sezonu. U 36 utakmica u svim natjecanjima ove sezone ima nestvaran omjer 36-0-0, a najbolja igračica je osvajačica Zlatne lopte Alexia Putellas, koja je zabila 24 gola. U Ligi prvakinja su u skupini primile samo jedan gol u šest utakmica, a u Madridu su čak i gubile na poluvremenu 1:0 prije nego što su okrenule protiv Reala.

Dosad je najposjećenija utakmica ženskog nogometa bila ona u finalu SP-a 1999. godine kad je na Rose Bowlu u SAD-u 90.195 navijača gledalo pobjedu Amerikanki protiv Kineskinja. Djevojke Barcelone tako će srušiti rekord Camp Noua ove sezone. De Jonga, Pedrija i ostale Barcine zvijezde do sad su u El Clasicu gledala 86.422 gledatelja, što je bila najposjećenija Barcina utakmica ove sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.