Ranjeni Ivica želi među deset, ostatak društva po podvig iz sjene



NAKON što su se spustili zastori na žensku utrku ovogodišnjeg izdanja Snježne kraljice, na rasporedu je novi spektakl na Sljemenu.

U prvoj utrci nakon gotovo dva mjeseca izbivanja zbog operacije koljena Ivic Kostelić predvodit će hrvatsku reprezentaciju u utrci Svjetskog kupa. Za njega ona je ovog puta početak priprema za Olimpijske igre u Vancouveru, a Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal, Ivan Ratkić i Danko Marinelli dobro znaju da im je Sljeme uvijek prilika za podvig i najbolje rezultate u karijeri.

Večer uoči natjecanja na Crvenom spustu, svi su naši skijaši spremni za okršaje s vremenom i protivnicima i opušteni dočekuju utrku. Osvajač brončane medalje u superkombinaciji sa SP-a u Val d'Isereu Natko Zrnčić- Dim biti će u naš prvi adut u slučaju da Kostelić unatoč bolnom koljenu ne odvozi sjajnu utrku. Ne smeta mu niski startni broj i misli da je sazrio za najbolji rezultat na Sljemenu.

"U dobroj sam formi, sezona ide zadovoljavajućim tijekom i moj osnovni cilj je plasman u drugu vožnju. Nadam se da će staza izdržati, a budući da je uspjela ženska utrka, ne vidim razloga zašto ne bi. Vjerujem da uz podršku navijača mogu do najboljeg rezultata sezone i općenito ovdje", rekao je Zrnčić-Dim, pa istaknuo da je za njega vrlo bitno da trenira s Ivicom.

 
"Iako se tek vratio nakon ozljede, samo treniranje s njim od značajne je vrijednosti. Mi ostali smo u dobroj formi i veselimo se nastupu", prenosi Natko, a vjerom u uspjeh odiše i Dalibor Šamšal: "Bio sam još malaksao na treninzima posljednjih dana, no sad sam dobro. Veselim se utrci i cijelom spektaklu. Mislim da mi dobro ide, a to ću sutra i potvrditi, rekao je uz osmijeh. Na sutrašnjoj utrci nastupit će i Ivan Ratkić i Danko Marinelli, koji će pred domaćom publikom pokušati iznenaditi iz sjene.

Nakon zanimljivih raspleta u Lienzu i Bormiu, na Sljemenu u srijedu slijedi još jedna nepredvidiva utrka. Ostaje za vidjeti hoće li se netko od naših prometnuti u važnog aktera, no na kraju, posebnost ove utrke je u tome što što rezultat u cijelom spektaklu nije presudan.

Željeznom Ivici bi koristila duža pauza


Samo mjesec dana nakon operacije Ivica na Sljemenu počinje završne pripreme za OI. Možda bi oporavak trajao duže da nismo u olimpijskoj godini, no sportski profesionalizam ne oprašta. Neovisno stručno mišljenje također govori da bi za Ivičinom zdravlju koristila duža pauza.

"Ozljede medijalnog meniskusa i ligamenta su najčešće ozljede kod skijaša, a koliko znam Ivici to nije prvi put da je podvrgnut takvom tipu operacije. Uobičajeni oporavak od takve ozljede za profesionalnog sportaša jest oko mjesec dana, no sigurno je da bi mu dobro došlo još dva tjedna bez natjecateljskog tempa", rekao nam je lječnik KB Merkur Nenad Medančić, te nam odgovorio bi li amaterski skijaš također mogao tako brzo na stazu.

"Ovisno o razvoju operacije može se hodati nakon sedam do deset dana, no nikako se ne smije baviti sportskim aktivnostima. Daljnji oporavak ovisi o tome koliko je puknuće", objasnio nam je Medančić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.