Gorica - Hajduk 3:1

"Ranije nisam čuo za Hajduk. Sad znam što je Hajduk i želim ga opet pobijediti"

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

"ZNAM za Dinamo Zagreb, za Rijeku. Hajduk? Ne, nikad čuo", rekao je prošlog ljeta Matthew Steenvoorden nakon potpisa ugovora s Goricom.

Godinu dana kasnije Steenvoorden jako dobro poznaje Hajduk. Protiv splitskog kluba je igrao pet puta, četiri u prvenstvu i jednom u kupu te je ostvario tri pobjede, posljednju sinoć (3:1).

"Naravno da sam u međuvremenu jako dobro upoznao Hajduk, ali prije dolaska ovdje doista nikad u životu nisam pogledao niti jednu Hajdukovu utakmicu. Vidio sam da su mnogi čak i šokirani mojom izjavom, ali morate razumjeti da u se Nizozemskoj jako slabo prate prvenstva poput hrvatskog, prije svega smo fokusirani na Ligu prvaka. Zato sam i znao za Dinamo... Znam i da je Hajduk igrao u Ligi prvaka, no u to vrijeme sam bio dijete, nisam mogao to pamtiti. I zaista nisam imao pojma koliko je Hajduk velik klub u hrvatskim okvirima. Sad znam tko je i što je Hajduk, pravi je užitak igrati na Poljudu, pred velikim brojem navijača, ali jedna želja mi je i dalje neostvarena... Pobijedili smo ih triput ove sezone, no nadam se da ćemo ih uspjeti pobijediti i u Splitu", rekao je 27-godišnji branič koji je u dva gostovanja na Poljudu sa suigračima primio čak devet golova.

"Kad sam došao, nisam znao previše o hrvatskoj ligi. Sad je potpuno drukčije, poznajem sve momčadi i stadione, no još je važnije što znamo kako želimo igrati protiv kojeg protivnika. Ukupno gledajući, hrvatska liga je jako dobra, s pet momčadi koje su u ovom trenutku ispred nas, ali kvalitetu definitivno imaju i oni koji su u donjem dijelu tablice. Kažem, jako, jako dobra liga. Znao sam za hrvatski nogomet kroz nastupe Dinama u Ligi prvaka i Europa ligi, to je klub dobro poznat u cijeloj Europi, s vrhunskim igračima, a naravno da je i finale SP-a 2018. podignulo rejting hrvatskog nogometa. Mogao sam pretpostaviti što me očekuje, znao sam da me čekaju veliki izazovi, ali sad ipak imam neusporedivo više informacija."

"Nije me iznenadilo što smo lako slavili protiv Hajduka"

Protiv Hajduka je sinoć bio među boljim igračima.

"Jako dobro smo ušli u utakmicu, od prve sekunde osjećaj je bio jako dobar, pozitivan, pogotovo s obzirom na utakmice protiv Dinama i Rijeke, na ono što smo pokazali u tim susretima. Znali smo da se možemo nositi s tim velikim protivnicima, a to smo ovom utakmicom i potvrdili. Ispalo je na kraju da smo relativno lako došli do pobjede, ali ne mogu reći da me to posebno iznenadilo. Znali smo što moramo raditi, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a znali smo i da Hajduk dolazi bez nekoliko važnih igrača. Činjenica je da ovo nije bio Hajduk u najjačem sastavu, no nama je bilo važno samo ostvariti ono što smo si zacrtali, dati naš maksimum. To smo i napravili."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.