Rančić torpedirao Zagreb sa sedam trica, Mravima ipak prednost pred doigravanje

ZAGREB više nije bez poraza u PH. U Višnjiku ih je, na krilima Damira Rančića, porazio Zadar 76:70. Prvi je to poraz Mrava, izdržali su osam kola. U Zadru su krenuli odlično, nošeni raspoloženim šuterima Vladimirom Krstićem i Krunom Simonom. Ispod koša svoj je posao uredno obavio Ante Tomić i Zadar nije mogao povezati konce u svojoj igri.

Imali su gosti plus sedam nakon prve četvrtine, ali potom su upali u crnu rupu. Prvi koš u drugoj četvrtini zabili su nakon pet minuta, i na poluvremenu su osigurali tek minimalno vodstvo, 40:39. Zadrani su napravili seriju 15:0, ali Zagreb je dogovorio s 11:0.

Ružićeve minijature i Rančićeve trice riješili utakmicu

Nakon izjednačenja 51:5, Tome Ružić zabio je sedam uzastopnih koševa i odveo svoju momčad na 51:51, a sedma Rančićeva trica označila je i prvo dvoznamenkasto vodstvo Zadrana na utakmici (63:53). Do kraja susreti gosti iz Trnskog nisu uspjeli ozbiljnije priprijetiti raspoloženim Zadranima, ali bitno je istaknuti da su posljednjim košem na utakmici kojeg je postigao Kruno Simon poraz sveli na šest razlike.

Tako će u slučaju istog broja pobjeda i poraza imati prednost pred današnjim domaćinima budući da su na svom parketu slavili +7, a obzirom na većinu ovogodišnjih predstava Zadrana u gostima, upravo bi ta činjenica mogla biti presudna u obračunu za plasman u finale PH.

Najefikasniji u redovima domaćina bili su Rančić sa 26 koševa te Perić sa 13 i Ružić sa 12 poena dok su goste predvodili standardno vrlo dobri Ante Tomić sa double-double učinkom od 13 koševa te 11 skokova dok je Kruno Simon pridodao 15 koševa.

Cibona s osam igrača razbila Dubrovčane

U drugoj večerašnjoj utakmici Cibona je sa samo osam igrača razbila Dubrovčane 115:79 koji su Vukovima u prvoj četvrtini uspjeli zabiti 33 koša, ali je Cibona u drugom dijelu stisnula gas te se na odmor otišlo rezultatom 68:43 na krilima Kusa, Callowayja i Rozića.

Do kraja se gosti nisu uspjeli vratiti, a razlika je narasla na visokih +36. Najbolji pojedinci u redovima Cibone bili su Rozić i Calloway sa po 22 koša dok je u redovima gostiju prednjačio Lučić sa 19 poena.

Foto: eZadar

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.