Rakitić otvoreno o oproštaju od Hrvatske: Više nema vremena, ja i Luka znamo što moramo učiniti!

Foto: I. Kralj / Pixsell

IVAN RAKITIĆ i Marko Pjaca pred novinarima su u kampu hrvatske reprezentacije u Rusiji, na dan otvaranja SP-a. 

Hrvatska u subotu u 21 sat igra prvu utakmicu protiv Nigerije. Danas nakon treninga iz kampa u Iličevu kreće za Kalinjingrad. Hoće li Ivan Rakitić zaigrati u paru s Badeljom ili će Modrić opet biti povučeniji? Izbornik Zlatko Dalić i njegov pomoćnik Ivica Olić kažu da znaju udarni sastav, no Rakitić na konferenciji nije otkrio njihove zamisli. 

"Vidim da slažete razne kombinacije, a mislim da će izbornik spremiti najbolju. Što god izbornik odluči, mi smo tu da damo sve od sebe za Hrvatsku. Spremni smo, treniramo dobro, a atmosfera je sjajna."

Od 1998. godine Hrvatska nije pobijedila u prvoj utakmici skupine SP-a.

"Znamo koliko je važno dobro otvoriti turnir. Moramo napraviti sve da pobijedimo Nigeriju, iako time ništa nije riješeno. Znamo da su opasni, moramo biti spremni i bit ćemo. Svi očekuju da budemo pravi, ali mi najviše očekujemo sami od sebe, vjerujte mi."

Iskusni Rakitić je prije najvažnijeg turnira u svojoj karijeri odgovarao i na pitanja o svom oproštaju od Hrvatske. Nedavno je o tome otvoreno govorio za španjolsku Marcu. 

"Moja privatna situacija nije bitna u ovom momentu, znam to. Marca je dobro prenijela, ali sada razmišljamo o turniru. Napravit ću što je najbolje za Hrvatsku i donijeti odluku, vidjet ćemo što će biti nakon turnira. Bez nervoze, sjest ćemo i razgovarati", rekao je Rakitić i odmah nastavio:

"Treba čestitati Luki Modriću na svemu što je osvojio, čast mi je igrati s takvim igračem. Imamo zajedničku želju da nešto napravimo u reprezentaciji. Znamo da godine lete, došao sam ovdje s 19 godina, a danas mi je 30. Nema više puno vremena."

Rakitića je dočekalo i pitanje o skandalu u španjolskoj reprezentaciji koja je dva dana do turnira smijenila izbornika jer je potpisao za Real.

"Jako sam iznenađen, poslao sam poruku Iniesti da im želim sve najbolje i da se što prije vrate u normalu."

Pjaca: Što god treba, desno, lijevo ili u špicu, ja sam tu 

Marko Pjaca vratio se u reprezentaciju nakon duge pauze zbog ozljede. Očekivao je da će na posudbi u Schalkeu imati veću minutažu, zbog toga je i pobjegao iz Juventusa prije SP-a, ali stvari se nisu posložile. Dalić ipak računa na Pjacu. Kada je Marko u formi, najprodorniji je dribler u ekipi.

"Nadam se da ću zaigrati, najvažnije je da iskoristim svaku priliku. Moje osobne želje su manje bitne, sve je podređeno uspjehu reprezentacije. Svatko od nas želi iskočiti, ali Hrvatska je najvažnija. Mogu igrati gdje god treba, desno i u špici, iako se najbolje osjećam na lijevom krilu. Što god izborniku treba, ja sam tu."

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.