UFC

Rakić izdominirao Smitha. Upada u Top 5 i uskoro bi se mogao boriti za UFC-ovu titulu

Foto: Getty Images

ALEKSANDAR Rakić je u naslovnoj borbi UFC priredbe u Las Vegasu slavio protiv Anthonyja Smitha jednoglasnom sudačkom odlukom. Iako su obojica nokauteri, većinu borbe proveli su u parteru u kojemu je Rakić bio i više nego dominantan.

Srpski borac uputio je 136 udaraca, naspram 20 kojih je dopustio svom protivniku. Bila mu je ovo 13. pobjeda u UFC karijeri nakon koje je ušao među najboljih pet boraca u poluteškoj kategoriji i uskoro bi mogao dobiti priliku boriti se za titulu.

"Pokazao sam svijetu da nisam samo opasan udarač, već da znam hrvati i greplati. Moraju me shvatiti ozbiljno", kazao je nakon borbe Rakić.

Ovim trijumfom Rakić je isprao gorak okus poraza od Volkana Oezdemira krajem prošle godine u Južnoj Koreji. Još jedan izazivač u poluteškoj kategoriji tada je slavio podijeljenom odlukom sudaca.

U drugoj borbi večeri je u velter kategoriji, također odlukom sudaca, slavio Neil Magny protiv bivšeg prvaka Robbieja Lawlera. Bila je to jednosmjerna borba u kojoj je Magny došao do 24. pobjede u karijeri.

U preostale dvije glavne borbe večeri Alexa Grasso je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedila Ji Yeon Kim, a istim epilogom slavio je Ricardo Lamas protiv Billa Algea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.