Formula 1

Raikkonen ostaje u F1: Alfa je momčad koja cijeni naporan rad više od riječi

Foto: EPA

ALFA Romeo i Williams su danas, ususret Grand Prix vikendu u Imoli, objavili svoje vozačke postave za sljedeću sezonu.

Nakon što je jučer potvrdila da još najmanje godinu dana ostaje uz Sauber u Formuli 1, Alfa Romeo je potvrdila kako će i sljedeće sezone za nju voziti legendarni Kimi Raikkonen i izdanak Ferrarijeve akademije Antonio Giovinazzi.

Jedinstvena atmosfera u momčadi dala je motivaciju Raikkonenu za nastavak u Formuli 1

Raikkonenu će to biti 19. sezona u Formuli. Ove je sezone postao rekorder Formule 1 po broju odvoženih utrka, a nastavlja u momčadi u kojoj je sve počelo 2001. godine. Doduše, tada se momčad zvala Sauber.

"Alfa Romeo je za mene više od momčadi, poput druge obitelji. Puno je istih lica bilo ovdje i kada sam debitirao u Formuli 1 2001. godine. Jedinstvena atmosfera ove momčadi je ono što mi je dalo dodatnu motivaciju da nastavim u Formuli 1 i sljedeće sezone", kazao je Finac koji će i treću sezonu zaredom voziti za Alfu Romeo.

Unazad dvije godine često je ostavljao dojam nezainteresiranosti na stazi. Kao da je posljednje sezone u Ferrariju dao svoj maksimum. Ipak, Kimi uvjerava u potpuno suprotno.

Giovinazzija je trebao zamijeniti Mick Schumacher

"Ne bih bio ovdje da ne vjerujem u Alfin projekt i u ono što osjećam da možemo postići sljedeće sezone. Ovo je momčad koja cijeni naporan rad više od riječi i to pristaje mom stilu. Veselim se sljedećoj sezoni", zaključio je Raikkonen.

Njegov momčadski kolega će treću sezonu zaredom biti Talijan Antonio Giovinazzi. Njegovo ime najviše se spominjalo u kontekstu odlaska iz Formule 1. Naime, trebao ga je zamijeniti jedan od vozača iz Ferrarijeve akademije, a najviše se spominjalo ime Micka Schumachera. Ipak, Giovinazzi ostaje u Alfi.

U sličnoj je situaciji bio i George Russell u Williamsu nakon prošlotjednih komentara privremenog šefa momčadi Simona Robertsa. On je u Portugalu kazao kako bi Russella mogao zamijeniti Sergio Perez koji je izgubio mjesto u Racing Pointu (od sljedeće sezone Aston Martinu). Ipak, neoprezni Roberts se u Imoli posuo pepelom.

Russell potvrđen kao vozač Williamsa za sljedeću sezonu

"Stvorio sam određenu dozu konfuzije prošli tjedan i žao mi je zbog toga. Zaista nismo htjeli komentirati našu vozačku postavu, ali Claire Williams je ranije ove sezone već potvrdila kako će George i sljedeće sezone voziti za Williams. Ništa se u tom smislu nije promijenilo i Russell će uz Nicholasa Latifija biti naš vozač sljedeće sezone", kazao je Roberts, dok je Russell komentirao kakav su utjecaj špekulacije imale na njega.

"Uvijek je lijepo imati stabilnost, ali nikada nije lijepo čuti špekulacije da tvoje mjesto možda nije sigurno. Bio sam samopouzdan u smislu onoga što mogu pokazati na stazi i na kraju sam svoje pričanje ostavio za stazu", rekao je Russell.

Još je šest vozačkih mjesta prazno za sljedeću sezonu

Njemu će sljedeća sezona biti treća u Formuli 1, dok će Kanađanin Latifi voziti u drugoj.

Jednog vozača za sljedeću sezonu još nisu objavili iz Mercedesa, Red Bulla, Aston Martina i Alpha Taurija, dok Haas još uvijek nema nijednog vozača na gridu za sljedeću sezonu.

Američka momčad nije produžila ugovore Kevinu Magnussenu i Romainu Grosjeanu, dok ostale momčadi to još uvijek nisu učinile Lewisu Hamiltonu, Alexanderu Albonu, Danilu Kvjatu i Lanceu Strollu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.