EURO 2020

Rafu Beniteza fanovi prozivaju zbog Modrićevog gola Škotskoj. Evo zašto

Foto: EPA

HRVATSKA je pobijedila Škotsku 3:1 u Glasgowu i izborila osminu finala Europskog prvenstva. Hrvatska će danas oko 20 sati saznati protivnika u osmini finala. To mogu biti Švedska, Španjolska, Poljska ili Slovačka. Utakmica osmine finala igra se 28. lipnja od 18 sati u Kopenhagenu.

Škoti su pali golovima Nikole Vlašića, Luke Modrića i Ivana Perišića. Najljepši je bio onaj Modrićev, u 62. minuti. Hrvatski je kapetan s vrha šesnaesterca fantastičnim udarcem vanjskim dijelom stopala desne noge probio Davida Marshalla za 2:1 Hrvatske.

Modrićev gol vanjskom pokrenuo lavinu na Twitteru

Taj gol pokrenuo je lavinu na Twitteru, i to na račun španjolskog trenera Rafe Beniteza.

Rafa Benitez (61) vodio je Luku Modrića u Real Madridu u sezoni 2015./2016. Španjolski As se prisjetio Benitezove naredbe Modriću da što manje igra vanjskim dijelom stopala, koje nisu potpuno istinite.

Benitezu se navodno nije sviđao taj način udaranja po lopti i nastojao je Modrićevu igru pojednostaviti. Međutim, Modrićeva igra vanjskom jedna je od prvih asocijacija na njegov nogomet i razvio je tu sposobnost do perfekcije, što se vidjelo i kod pogotka Škotima.

Benitez: Laž je da sam to zabranio Modriću

Benitez se prošle godine opravdao i rekao da nikad Modriću nije zabranio igranje vanjskom.

"Rekao sam Modriću da je puno lakše odigravati jednostavna dodavanja unutarnjim dijelom stopala. Tada je lakše i njegovim suigračima. Kad sam ja igrao, isto smo odigravali dodavanja vanjskom, ali samo ona dodavanja od 10-15 metara udaljenosti. Nisam rekao Modriću da prestane s tim."

Benitez trenutačno nema klub, a u karijeri je od većih klubova vodio Valenciju, Liverpool, Inter, Chelsea, Napoli i Real Madrid. Posljednji posao imao je u Kini, gdje je od 2019. do 2021. vodio Dalian Professional. S Valencijom je osvojio dva prvenstva i UEFA Kup, a s Liverpoolom je bio prvak Europe 2005. godine.

Nogometni fanovi na Twitteru ne prestaju s objavama. Neki smatraju da je ta Benitezova ideja bila zločin protiv nogometa.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.