LIGUE 1

PSG - MARSEILLE 0:1 Pet crvenih i 14 žutih kartona. Neymar rekao sucu da je rasist

Foto: EPA-EFE

MARSEILLE je u nevjerojatnom derbiju 3. kola francuskog prvenstva pobijedio PSG 1:0 golom Floriana Thauvina i prvi put nakon deset godina slavio u Parizu.

PSG je upisao drugi uzastopni poraz i, iako ima utakmicu manje, za vodećim Monacom Nike Kovača, Rennesom i Lilleom zaostaje već sedam bodova.

Thomas Tuchel nije mogao računati na Kyliana Mbappea, koji je u karanteni, te na Marquinhosa i Maura Icardija, ali se nadao da će s Neymarom, Sarabijom i Di Marijom u napadu uspjeti slomiti goste.

Payet i Neymar se skoro potukli na samom početku

Već u 3. minuti Idrissa Gana Gueye opasno je pucao, ali je Mandanda to obranio. Igralo se doslovno "na nož" pa je već u 7. minuti Hiroki Sakai dobio žuti karton nakon grubog prekršaja, a u 11. minuti Neymar je raspalio po Payetovim nogama. Došlo je do naguravanja, Payet i Neymar su se umalo potukli, ali su se obojica izvukli sa samo žutim kartonima.

Marseille se dobro branio i vrebao na kontre, a PSG je pokušavao dominirati preko Neymara i Di Marije. I onda je Marseille poveo. U 31. minuti Dimitri Payet je ubacio iz slobodnog udarca, Thauvin je pobjegao obrani i u prvi kut zakucao loptu u gol za 0:1.

PSG je vrlo blizu izjednačenju došao u 57. minuti, ali je Mandanda obranio veliku šansu Sarabije, da bi dvije minute kasnije izvadio i Neymarov udarac. Domaćini su mislili da su izjednačili u 63. minuti kad je Di Maria lijepo zabio, ali njegov gol opravdano je poništen zbog zaleđa.

Marseilleu poništen regularan gol

No potpuno neopravdano poništen je i dvije minute kasnije Marseilleu. Dario Benedetto pobjegao je domaćoj obrani i zabio gol, ali je sudac označio zaleđe. Nitko ne zna zašto se VAR nije oglasio, ali povučena linija pokazala je da gostujući napadač nije bio u zaleđu.

Kako je utakmica odmicala, tenzije su rasle da bi eksplodirale u sudačkoj nadoknadi. Dotad je Dimitri Payet na sebe navukao bijes PSG-ovih igrača pa su zbog prekršaja na njemu žute kartone dobili Bernat, Paredes i Di Maria, a Andre Villas-Boas spasio ga je većih batina nakon što ga je izvadio iz igre.

PSG je stiskao, tražio izjednačenje, a najveću šansu imao je Neymar koji je u 77. minuti malo zakasnio na loptu i s vrha peterca pucao pokraj gola.

Sudac je označio šest minuta nadoknade, a u zadnjoj je sve otišlo k vragu. Amavi je bez lopte udario Paredesa, na njega je nasrnuo Draxler, a Paredes se pridigao i zakucao ga u pod.

PSG završio susret s osam igrača

U pomoć suigraču pritrčao je Alvaro, ali je Paredes i njega udario. Nastao je potpuni kaos u kojemu je Kurzawa nogama počeo tući Benedetta i svi su počeli naguravati jedni druge. Ćaleta-Car smirivao je situaciju, a sudac, koji je do tada pokazao 12 žutih kartona, jedva je pobrojio koga sve mora isključiti.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku gola Petra Bočkaja možete pogledati OVDJE.

Izravni crveni karton dobili su Kurzawa i Amavi, drugi žuti, odnosno crveni, dobili su Paredes i Benedetto, a u čitavom tom cirkusu VAR je dojavio sucu Brisardu da dođe pogledati snimku. Na njoj se vidjelo da je Neymar mučki, s leđa u glavu udario jednog igrača Marseillea pa je i on dobio crveni karton.

Dok je izlazio s travnjaka, Neymar je sucu rekao da je rasist zbog čega bi mogao biti dodatno kažnjen. Thomas Tuchel će pak imati dodatnih problema sa sastavljanjem momčadi budući da su mu tri igrača dobila crvene kartone i neće moći igrati u sljedećem kolu.

Marseille je u ludom derbiju došao do prve gostujuće pobjede protiv PSG-a nakon deset godina, a ovo je bila prva pobjeda momčadi s juga nakon što 20 utakmica nisu uspjeli svladati PSG.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.