PSG besplatno dovodi zaboravljenu zvijezdu: Igrao je u Realu, Chelseaju i Arsenalu, a onda je nestao

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEMA sumnje da će PSG i u zimskom prijelaznom roku biti aktivan. Parižani će vrlo vjerojatno osvojiti naslov prvaka Francuske, jer za Le Championnat imaju premoćnu momčad, no ambicije uprave najbogatijeg arapskog kluba puno su veće. Šeici žele i europski iskorak i zato ne treba sumnjati da će u sljedećih mjesec dana neko zvučno ime sletjeti na travu Parka prinčeva.
 
Ipak, izvori iz Francuske kažu kako će Parižani promijeniti klupsku transfernu politiku i da neće više trošiti stotine milijuna eura. Ne zato što su otkrili termin zvan štednja ili zbog toga što im je kasa prazna, nego zbog činjenice da im to brani financijski fair play.
 
Francuski mediji su objavili bizarnu vijest da će PSG svoje prvo pojačanje ove zime dovesti posve besplatno, a radi se o već zaboravljenoj nogometnoj ikoni Lassani Diarri, nekad sjajnom nogometašu koji je pomalo nestao s nogometne mape svijeta. Barem ako pričamo o top klubovima.
 
32-godišnji bivši francuski reprezentativac u karijeri je igrao za Real, Chelsea i Arsenal, no nakon odlaska u ruski Anži 2012. karijera mu se strmoglavila, baš kao što je prije samo nekoliko godina krahirao i prebogati klub iz Mahačkale.
 
Nakon propasti Anžija, Diarra je igrao u Lokomotivu iz Moskve, potom u Marseilleu, a posljednju epizodu je imao u Al-Jaziri.
 
Kako je Diarri ugovor s klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata istekao, trenutno je slobodan igrač i kako stvari stoje ovih dana postat će novi igrač PSG-a.
 

Jasno je da Diarra u novom klubu neće imati status superzvijezda kao što su Neymar, Mbappe ili Cavani, no Emeryju će sigurno zlata vrijedan biti iskusan nogometaš koji bi u svakom trenutku svojim ulaskom s klupe mogao pomoći momčadi. Posebno u Ligi prvaka. Osim toga, Diarra je rođen u Parizu, ali nikada nije zaigrao za PSG i sad mu se ukazala idealna prilika za to.
 
U svojoj karijeri Diarra je bio prvak Engleske s Chelseajem (2006.) i s Realom šest godina kasnije prvak Španjolske. Za reprezentaciju Francuske je odigrao 34 utakmice.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.