Prvotimac Španjolske: Ne gledam nogomet, ne znam ni kada moje utakmice počinju

AYMERIC LAPORTE odigrao je obje utakmice španjolske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Podsjetimo, Španjolci su u skupini E, koja se križa s hrvatskom skupinom F, pobijedili Kostariku 7:0 te odigrali 1:1 s Njemačkom. "Nisam ovisnik o nogometu. Iskreno, ne volim gledati utakmice", rekao je Laporte, inače igrač Manchester Cityja, u intervjuu za The Guardian.

Uoči početka Svjetskog prvenstva pitali su ga zašto bi Španjolska mogla postati prvak. Odgovorio je: "Zašto ne?" U intervjuu je dodao: "Naša igra je primjer mnogim reprezentacijama. Jako dobro igramo, imamo spektakularne igrače, lopta se kreće... Protiv Njemačke, jedne od najboljih momčadi svijeta, pokazali smo da možemo igrati. Bili smo jako dobri."

Pitali su ga je li vidio bolju momčad na Svjetskom prvenstvu. "Što se tiče igre, nisam. Pojedinačno postoji mnogo reprezentacija sa stvarno sjajnim igračima, ali u smislu igre je malo onih poput nas", rekao je Laporte.

Ne zna s kojim se skupinom križaju

Laporte je priznao kako ne zna s kime bi Španjolska mogla igrati u nokaut-fazi. "Nisam pogledao", rekao je za Guardian, nakon čega su britanski novinari provjerili zna li s kojom se skupinom križaju. "Nemam pojma", izjavio je i nastavio: "Kada igram za City, ne znam ni kada utakmice počinju. Obitelj me pita kada je sutra utakmica, a ja im kažem da ne znam."

Tvrdi kako voli igrati nogomet, no ne voli sve ostalo što se događa oko sporta, pa tako ni medije. "Što manje, to bolje", rekao je Laporte.

"Puno se priča, puno je mišljenja. Na primjer, jedna osoba će nakon utakmice reći da sam bio užasan, a druga da sam bio odličan. Ne smeta mi jer ja to ni ne vidim. Igrače ne živcira direktna kritika, naviknuti smo", smatra Laporte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.