Prvi nogometaš koji se deklarirao kao gej postao sportski direktor bundesligaša

Foto: EPA-EFE

BUNDESLIGAŠ Stuttgart za sportskog direktora doveo je bivšeg njemačkog reprezentativca, 36-godišnjeg Thomasa Hitzlspergera.

Riječ je o prvom svjetski poznatom nogometašu koji je javno priznao da je homoseksualac.

Učinio je to u siječnju 2014. nadajući se da će ohrabriti kolege nogometaše koji su iste seksualne orijentacije.

"Objavljujem da sam homoseksualac zato što želim da se počne raspravljati o homoseksualnosti među profesionalnim sportašima jer to uopće nije tema o kojoj se u nogometu priča. Bio je to težak i dug proces spoznaje", rekao je tada njemačkim medijima.

Dobio je veliku podršku bivših suigrača i javnosti, a nakon toga je ostao u nogometu. Danas je postavljen na važnu funkciju umjesto smijenjenog Michaela Reschkea.

"Nakon što sam završio aktivnu karijeru, u zadnje dvije i pol godine stekao sam puno važnog sportskog iskustva u Stuttgartu te stvorio brojne važne kontakte. Sada ću se koncentrirati svim silama kako bi Stuttgart ostao u prvoj ligi i u isto vrijeme posvetiti se gradnji uspješne budućnosti kluba. Zahvaljujem upravi i predsjedniku što su mi dali povjerenje", rekao je Thomas.

"On ima sjajne liderske sposobnosti. Dokazao se u raznim ulogama zadnjih godina u klubu", smatra predsjednik kluba Wolfgang Dietrich.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.