Prvak ABA lige u krizi. Budućnost pala u Novom Mestu, peti poraz u nizu

Foto: ABA liga / Getty Images / Guliver Image

KRKA je šokirala aktualnog prvaka ABA lige i člana Eurolige Budućnost s 69:64 (18:5, 16:14, 18:24, 17:21) u 12. kolu. Domaćin je odigrao jako dobru utakmicu u Novom Mestu, ali je slavio ponajviše katastrofalnom izdanju crnogorskog predstavnika, koji je u prvoj četvrtini postigao svega pet, a u cijelom prvom poluvremenu 19 poena. U drugom dijelu nije uspio ispraviti stvari i time je izgubio drugo mjesto na ljestvici. 

Najefikasniji kod Krke bio je Luka Lapornik s 12 poena i šest skokova. Dalibor Đapa meč je završio s 11, a Jure Lalić dodao je osam poena. Na drugoj strani Petar Popović bio je najraspoloženiji u ekipi iz Podgorice sa 16 poena, dok su po 12 ubacili Edwin Jackson, Coty Clarke i Goga Bitadze, koji je debitirao, a gostima nije pomogao još jedan debitant James Bell koji je susret završio bez poena poslije sedam minuta provedenih na parketu. 

Krka je ubacila 10 trica, a Budućnost promašila čak 15 slobodnih bacanja.

To je prvi poraz Budućnosti od Krke još od 2013. godine, a večeras je prekinuta i serija gostiju od osam uzastopnih pobjeda nad protivnikom iz Novog Mesta... 

"Svaka čast Krki i čestitam joj na zasluženoj pobjedi. Mi nismo igrali dobro. Krenuli smo previše opušteno, unatoč tome što smo tri dana ranije upozoravali koliko je ova utakmica opasna, jer svi očekuju da pobijedimo, što je i normalno, jer drugi na tablici i prvak ABA lige igra protiv posljednjeg na ljestvici. Međutim, kao što ste vidjeti, to uopće nije bilo dovoljno. Oni nas nisu iznenadili, nego smo mislili da će sami sebe pobijediti. E, to ne može", bijesno konstatira trener Budućnosti Džikić, koji je pod velikim pritiskom nakon serije poraza. 

Zanimljivo, izgubio je od kluba koji je vodio od 2009. do 2011. i od 2013. do 2015. godine te je dočekat pljeskom, a ispraćen porazom. 

Posljednjeplasirana Krka krenula je serijom 16:0 te potom vodila čak 18:2 na startu, čime je nagovijestila da bi mogla prirediti veliko iznenađenje nakon tri vezana poraza u regionalnom košarkaškom natjecanju. U drugoj četvrtini imao je domaćin i +20 (32:12), a na odmor otišao s +15 (34:19). Međutim, u nastavku se momčad Aleksandra Džikića donekle probudila te u finišu prišla na pet razlike, ali dalje nije mogla uslijed jako loše obrane i nerezonskih šuteva. Krka je izdržala te slavila na kraju 69:64 i time protvrdila krizu Budućnosti, kojoj je to peti vezani poraz u svim natjecanjima (dva u ABA ligi i tri u Euroligi). 

Crvena zvezda je prva sa svih 12 pobjeda, a potom slijede Cedevita, Budućnost i Mega uz omjer 8-4. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.