PRVACI EUROPE OBJAVILI POPIS ZA SP Otpala zvijezda Reala i najbolji mladi igrač posljednjeg Eura

Foto: Getty Images/Guliver Image
 

AKTUALNI PRVAK Europe Portugal objavio je širi popis od 35 nogometaša na koje izbornik Fernando Santos računa uoči Svjetskog prvenstva.

Portugalci su senzacionalno osvojili europsku krunu prije dvije godine u Francuskoj i s najvećim ambicijama idu u Rusiju, iako će u momčadi nedostajati nekoliko zvijezda s posljednjeg Eura.

Posebno je zanimljivo da na popisu nema najboljeg mladog igrača Eura 2016. Renata Sanchesa, koji je u Francuskoj za Portugal na putu do zlata igrao u šest od sedam utakmica. Tada je imao samo 18 godina, a igre na Euru donijele su mu bogati transfer u Bayern, no tamo se nije nametnuo, a razočarao je i na posudbi u Swanseaju ove sezone ispavši iz lige.



Osim njega, na SP ne ide ni nekad nezamjenjivi Fabio Coentrao, zvijezda Real Madrida koja igra na posudbi u Sporting Lisabonu. 30-godišnji lijevi bek na Facebooku je objavio svoju odluku dan prije objave portugalskog popisa i otkrio da se sam odlučio povući zbog iscrpljenosti.

"Nakon dugog promišljanja odlučio sam reprezentaciji javiti da sam imao napornu sezonu i ne osjećam da sam u stanju predstavljati Portugal na Svjetskom prvenstvu. Nikada neću okrenuti leđa svojoj zemlji, nadam se da ću u budućnosti imati priliku više igrati za reprezentaciju. Do tada ostajem veliki navijač", poručio je Coentrao koji zbog ozljede nije igrao ni na Euru 2016. Ove sezone je imao problema s formom, ali i s odnosima u svlačionici. Razbijao je i plakao na klupi kada ga je trener vadio iz igre, a navodno je i rasistički vrijeđao jednog suigrača.


Popis predvodi Cristiano Ronaldo, a tu su i iskusni branič Bešiktaša Pepe i njegov suigrač iz kluba, briljantni veteran Ricardo Quaresma, te zvijezde Barcelone, Milana, Monaca i engleskih klubova.

Portugalci će u sljedećim danima popis srezati s 35 na 23 imena.

U skupini na SP-u igrat će protiv Španjolske, Maroka i Irana



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.