Prošao je Dinamovu školu i posudbe, sad je na pripremama oduševio hajdukovce

Foto: HNK Hajduk Split

HAJDUK je u subotu pobijedio turski Trabzonspor 2:0 u zadnjoj pripremnoj utakmici ovog ljeta. Oba gola pala su u prvom poluvremenu, a zabili su ih Melnjak i Dolček. Za Hajduk u ovoj utakmici, koja je bila generalna proba za Superkup, nije igrao najbolji igrač Marko Livaja, koji neće igrati ni u Superkupu zbog kazne.

Nenad Bjelica vodio je Trabzonspor, a Mislav Oršić krenuo je za tursku momčad od prve minute. Dolček je doveo Hajduk u vodstvo u 15. minuti. Dajaku je odigrao loptu s lijevog krila prema naprijed, Grgić je ostavio loptu za Mlakara, a Slovenac asistirao za Dolčeka, koji je ostao sam i pogodio praznu mrežu za vodstvo Hajduka 1:0.

"Odigrali smo čvrstu i dobru utakmicu. Puno trke, dominirali smo i rezultatski kontrolirali utakmicu. Dobro se osjećam, dobro treniram, kao i svi. Super su uvjeti. Moramo dati sve od sebe. Jako dobro mi je došla posudba u Šibenik u prošloj sezoni, diglo me to na višu razinu", rekao je nakon utakmice Dolček.

Od Dinamove škole do prve momčadi Hajduka

Krilni igrač Hajduka ima 23 godine, a prošlu je sezonu proveo u Šibeniku, gdje je pokazao da može sjajno odigrati na desnom krilu, poziciji na kojoj u Hajduku uglavnom igra Emir Sahiti. Dolčekovom afirmacijom Ivan Leko je dobio opciju više na toj poziciji.

Hajduk je Dolčeka kupio 2019. godine. Slovio je za vrlo talentiranog lijevog beka. Od tada nije imao veliku ulogu u momčadi Hajduka, bio je na posudbama u portugalskom Famalicau te u Šibeniku. Zanimljivost je da je prošao Dinamovu nogometnu školu, a stasao u omladinskom pogonu Slaven Belupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.