PROPALO SUĐENJE Supruga i kćeri Zdravka Mamića nisu se pojavile! Trebale su govoriti o porijeklu novca

Foto: Index 

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Osijeku danas je otkazana rasprava u postupku protiv Zdravka Mamića, njegovog brata Zorana, Damira Vrbanovića i Milana Pernara, koje se tereti za izvlačenje 116 milijuna kuna iz gradskog nogometnog kluba Dinamo.

Pred suca Darka Krušlina danas su trebale sjesti supruga i kćeri Zdravka Mamića, Marina te Lucija i Iva. Svjedoke je predložio USKOK, a obrana se složila. Supruga i kćeri gazde Dinama trebale su odgovarati na pitanja o porijeklu određenih iznosa novca koji je Zdravko uplaćivao na njihove račune.

Suđenje je otkazano jer se jutros u Osijeku nitko osim poreznika Milana Pernara i odvjetnika nije pojavio na sudu!


Zoran Mamić i Damir Vrbanović nisu primili pozive na zakonom propisan način, objasnio je sudac Krušlin. Na sud nisu pristupile ni Mamićeva supruga te kćeri, koje zastupa odvjetnik Mate Matić. Iako su one samo svjedokinje, Matić je dostavio punomoć o njihovom zastupanju.

Izostanak nisu opravdale. Iako imaju pravo iskoristiti blagodat nesvjedočenja jer su uži članovi obitelji optuženog, moraju doći na sud i to izreći pred sucem. 

"Iako su Zoran Mamić i Damir Vrbanović pisanim podnescima izvijestili sud da su upoznati s datumom održavanja rasprave, te da su upoznati s upozorenjem kako se rasprava može održati u njihovoj odsutnosti, ovo nije dovoljno da bi se ispunile procesne pretpostavke za raspravu, obzirom da se poziv mora dostaviti u zatvorenom omotu. Usmeno obavještavanje nije sukladno europskoj konvenciji i time bi bila narušena njihova konvencijska prava", kazao je sudac Krušlin. 

Novo ročište zakazano je za utorak, 10. listopada, kada bi trebale svjedočiti bivša i sadašnja supruga Zorana Mamića, Vanja i Ana, te bivša supruga Milana Pernara, Tajana. O novom pozivanju supruge i kćeri Zdravka Mamića sud će odlučiti naknadno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.