Pripreme Mrava za euroligašku premijeru: "Burić ostaje na klupi, ali možda dobije pojačanje"

HRVATSKA košarka ima novoga prvaka. Zagreb je nakon godina provedenih u sjeni velikana Cibone i Zadra došao do trofeja najbolje hrvatske momčadi iznenađujuće uvjerljivim trijumfom nad Cedevitom, još jednom novom silom regionalne klupske košarke. Priče o neregularnosti finala i "pomoći sudaca" Zagrebu više nikoga ne zanimaju, pa su se u hrvatskom prvaku okrenuli novi izazovima.

Predsjednik kluba Davor Jelavić, inače član gradskog poglavarstva i prošelnik njegovog Ureda za prostorno uređenje, u razgovoru za Index najavio je kako će vodstvo kluba od sljedećeg tjedna početi s izradom plana i programa za novu sezonu.

"Cilj nam je da ovih dana definiramo program za novu sezonu u NLB ligi, ali i Euroligi. Još uvijek moramo riješiti pitanje igrača jer ne znamo tko će ostati s nama. Sigurno je da ćemo pokušati sve da s istim materijalnim uvjetima napravimo dobar rezultat u Europi i regionalnoj ligi", rekao je Jelavić.

"Računamo na financijsku pomoć Grada, ali u okviru mogućnosti"

S osvajanjem prvenstva i europskim iskorakom dolaze i veći sportski apetiti. Za jednak ili bolji uspjeh bit će potrebna i ulaganja u pojačanja.

"Projekciju budžeta tek trebamo napraviti. Još moramo isplatiti igrače do kraja. Ako ne budemo imali dovoljno novca, ne možemo računati na pojačanja. Računamo i na financijsku potporu Grada, kao i dosada, to je u interesu Zagreba", dodao je predsjednik kluba na čijem čelu sjede dobro poznata imena dopredsjednika Marjana Hanžekovića, Tomislava Karamarka, Željka Čovića, Josipa Petrovića, dok u upravnom odboru sjede između ostalih i Vjekoslav Gucić, Darinko Kosor, Ninoslav Pavić...


"Naravno da očekujemo podršku Grada, koji u svojim pravilnicima ima izdvajanja za vrhunski sport, a to je ono čime se mi bavimo. Imali smo njihovu pomoć do sada, nadamo se da će biti i sljedeće sezone, naravno, u okviru mogućnosti. Svjesni smo da je Cibona u nevolji i podržavamo njezin oporavak. Bez Cibone, Zadra i Splita nema hrvatske košarke".

Za Žorića dobili pola milijuna eura, u prvu momčad ulaze Šarić, Hezonja i Mavra

Zagreb zbog vrlo snažne političke i gospodarske pozadine nema problema s privlačenjem sponzora, i u tom su pogledu jedan od najmoćnijih klubova u regiji. Konkurencija ih je ove sezone ipak ostavila izvan Final Foura NLB lige. Što očekivati sljedeće sezone?

"Nismo uspjeli izboriti F4, ali to ostaje naš cilj za sljedeću sezonu. U Euroligi bismo uspjehom smatrali prolaz skupine. Želimo zadržati igrački kadar na okupu. O pojačanjima nismo još razmišljali dok ne uskladimo budžet, a imamo obvezu priključiti trojicu mladih igrača Šarića, Hezonju i Mavru. Sigurno je da ćemo tražiti zamjenu za Luku Žorića koji odlazi u Unicaju za 500 000 eura", otkrio je Jelavić i nastavio:

"Kao što smo Anti Tomiću omogućili da izabere svoj put, tako će nas i Žorić napustiti. U hrvatskoj košarci igrači ne mogu zaraditi dovoljno."

Krajem sezone Mravi su promijenili trenera. Mladena Erjavca naslijedio je Ivica Burić koji bi, potvrdio je Jelavić, trebao povesti Zagreb i u novu sezonu.

"Trener ostaje isti. Još trebamo popričati s Burićem, možda bi mogao dobiti pojačanja na klupi, pomoćnika, ali računamo da nas on vodi i dalje", zaključio je predsjednik hrvatskog prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.