PRIJELAZNI ROK UŽIVO Monaco izvijesio zastrašujuću cijenu za Mbappea, Pranjić ima novi klub

Foto: Getty Images / Guliver Image

TRŽNICA NOGOMETAŠA i danas radi punom parom. I danas za vas biramo najzanimljivije riješene dealove ljetnog prijelaznog roka, te glasine i šaputanja iz pouzdanih izvora o transferima koji "samo što nisu".

Današnji dan posebno je zanimljiv zato što se poslovi zaključuju i ugovori potpisuju širom svijeta, jer najbolji svjetski klubovi nalaze se na iznimno profitabilnim turnejama po Aziji i Americi.
 
Danijel Pranjić otišao na Cipar
 
Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić (35) novi je član Anorthosisa iz Famaguste. Pranjić je došao kao slobodan igrač nakon što je njegov zadnji klub, slovenski Koper, izgubio licenciju i zbog financijskih problema izbačen u četvrtu ligu.
 
Pranjić je potpisao jednogodišnji ugovor, a u klubu će igrati s Gordonom Schildenfeldom.
 
Monaco za Mbappea traži 190 milijuna eura
 
Francuski prvak ne želi prodati Kyilana Mbappea (18) ni pod koju cijenu. Dobro, ne baš ni pod koju. Monaco će pustiti najboljeg mladog igrača na svijetu ako netko ponudi 190 milijuna eura.
 
Marca piše da je City ponudio 150 milijuna i Mbappeu zajamčio mjestu u početnoj postavi, ali da je Real i dalje najbliži transferu zbog dobrih odnosa s Monacom. No, ni Real vjerojatno nema trenutačno toliko novca za Mbappea, koji bi mogao još jednu sezonu ostati u kneževini.
 
Najskuplji igrač u povijesti West Hama pozira s novim dresom
Marko Arnautović (28), krilni napadač Austrije i donedavno Stokea, nakon četiri godine u tom klubu prelazi u West Ham za 20 milijuna funiti odštete i još 4 ovisno o uspjesima njegovog novog kluba. Ukoliko se ispune uvjeti, transfer će ukupno iznositi oko 27 milijuna eura, što Arnautovića čini najskupljim igračem u povijesti Hammersa. Slaven Bilić tako drugi put u godinu dana ruši rekord, prvi put je to napravio s Andreom Ayewom, koji je prošlog ljeta plaćen Swanseaju 24 milijuna eura.

Kolarov u Bostonu potpisuje za Romu
Otvaramo s dva iskusna vršnjaka (31) koji su već dugo istaknuti u vrhunskom nogometu i kvalitetom su na takvoj razini da "zadnji ugovor karijere" ne potpisuju za kineske ili američke klubove, nego u tim krajevima, ali za europske velikane.
 
Aleksandar Kolarov nakon sedam godina u Manchester Cityju, otišao je iz kluba u kojem ga mijenja drugi Cityjev najskuplji branič svihi vremena u posljednjih tjedan dana. Lijevi bočni reprezentacije Srbije, koji može igrati i kao stoper, došao je u bostonski Charles hotel kako bi potpisao za Romu. Očekuje se da tamo drži lijevi bok dok se Emerson ne oporavi. 
 
Ovaj transfer izaziva veliku pažnju u Italiji, a posebno u Rimu, jer Kolarov je od 2007. do 2010. odlično igrao za Lazio i zabio nezaboravan gol Romi.
 
Biglia u Shenzhenu potpisuje za Milan
Poput Kolarova i Lucas Biglia je defanzivac koji zahvaljujući sjajnom udarcu iz daljine postiže lijepe i važne golove, a s gore spomenutim igračem veže ga i staž u Laziju. U Milan je došao kao kapetan rimskog kluba uz odštetu od 17 milijuna eura, što je za igrača koji je zagazio u 32. godinu iznimno visok iznos.
 
Ali, zahvaljujući novom Milanovom gazdi, kineskom milijarderu Yonghong Liju, Rossonerima novac nije nikakav problem. Uostalom, Biglia im je već 10. ljetno pojačanje. Trgodišnji ugovor za Milan potpisao je u kineskom Shenzhenu, samo sat vremena prije nego što će tamo njegov novi klub igrati protiv Bayerna. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.