PRIJELAZNI ROK Milan lovi Modrića, Everton spremio 100 milijuna za dva kapitalca

Foto: Getty Images / Guliver Image

STIGAO je i deveti dan prijelaznog roka, a svjetski klubovi ne miruju, naprotiv.Everton je i službeno potvrdio da se Wayne Rooney nakon 13 godina igranja na Old Traffordu vratio na kući. Jučer je najbolji strijelac u povijesti Crvenih vragova i Tri lava stigao i Liverpool obaviti liječničke preglede, a danas je stigla i službena potvrda transfera.

SLUŽBENO: Ochoa na golu Standarda
 
Vratar reprezentacije Meksika Guillermo Ochoa završio je s Malagom jer mu je istekao ugovor. No, nije dugo bio bez kluba. Kao slobodan igrač potpisao je za belgijski Standard, čiji će gol čuvati sljedeće sezone. 
Everton spremio 100 milijuna za dva kapitalca!
 
Nakon prodaje Romelua Lukakua u Manchester United i povratka Waynea Rooneya, Everton se sprema za napad na dva kapitalca. Klub s Goodisona spremio je 100 milijuna eura za Gylfija Sigurdssona i Virgila van Dijka. 
 
Reprezentativac Islanda trebao bi stići iz Swansea za 36 milijuna eura, a branič Southamptona za 64 milijuna eura, tvrde engleski mediji.
 
La Coruna dovodi Alvesa

Specijalist za penale Diego Alves napustit će Valenciju i postati vratar Deportiva La Corune, tvrde španjolski mediji. 
 


Wayne Rooney nosit će broj 10 u Evertonu...
Milan ne odustaje od Modrića
 
Navijači Milana sanjaju Luku Modrića, a talijanski velikan učinio bi sve za hrvatskog veznjaka. Međutim, na San Siru su svjesni kako Real neće pustiti bivšeg igrača Dinama i Tottenhama, pa se spremaju za eventualni napad u siječnju. 
Strinić ide kod Tudora?
 
Napoli je na korak od Maria Ruija iz Rome, pa je odlazak Ivana Strinića praktički gotova stvar. Hrvatskog lijevog beka žele Galatasaray i Igor Tudor, a turski velikan spreman je ponuditi talijanskom klubu tri milijuna eura za bivšeg igrača Hajduka. 
Newcastle otima Sevilli Navasa?
 
Jesus Navas napustio je Manchester City i traži novi klub. Španjolac je bio blizu povratka u Sevillu, ali su pregovori prekinuti zbog njegove godišnje plaće od 1,5 milijuna eura. Sve to pokušavaju iskoristiti Newcastle i Rafael Benitez, koji su, prema pisanju engleskih medija, spremni dati spomenutu plaću nogometašu. 

GOTOVO: Inter je prodao Medela, a Čileanac dobio ogromnu plaću
 
Reprezentativac Čilea Gary Medel postat će novi igrač Tigresa, koji ga je platio Interu sedam milijuna eura. Iskusni Medel potpisat će ugovor do 2020. godine, a po sezoni će zarađivati čak 3,5 milijuna eura. 
Fiorentina ne želi pustiti Badelja
 
U velikim problemima je Fiorentina, koja je na prodaju, a žele je napustiti najbolji igrači (Bernardeschi, Kalinić, Badelj...). A, čelnici kluba s Artemio Franchija poručili su Badelju kako ne može otići jer nema konkretnih ponuda za njega. 
 
Spominjali su se Milan, Valencia, Zenit, no za sada nema ponude za bivšeg igrača Dinama, koji bi mogao ostati do kraja ugovora, koji ističe na ljeto 2018. godine. 

SLUŽBENO: Rudiger je Chelseajev na pet godina!
 
Konačno se dogodio dugo najavljivani transfer. Antonio Rudiger postao je novi igrač Chelseaja, s kojim je potpisao ugovor do 2022. godine, a Roma je zaradio velikih 38,4 milijuna eura. 
SLUŽBENO: Wagner u Hoffenheimu do 2020.
 
Jedan od najboljih igrača Hoffenheima Sandro Wagner, produžio je ugovor s klubom do 2020. godine. Njemački klub želi zadržati zvijezde, poput Andreja Kramarića, jer ga čekaju povijesne kvalifikacije za Ligu prvaka. 
GOTOVO: Milan i Lazio postigli dogovor, stiže Biglia
 
Konačno, Milan je dogovorio osmo pojačanje u prijelaznom roku. Rossoneri očekuju Lucasa Bigliu na liječničkim pregledima, jer je Lazio prihvatio ponudu od 16 milijuna, plus četiri kroz bonuse. 
Arsenalov napad na veznjaka s ponudom od 51 milijun eura
 
Arsene Wenger ne odustaje od Thomasa Lemara, pa je ponudio Monacu čak 51 milijun eura za za 21-godišnjeg veznjaka. Klub iz Monte Carla oglasit će se ubrzo, tvrde engleski mediji. 
 

 
Španjolski mediji tvrde - transfer Bellerina u Barcu pitanje je trenutka
 
Tjednima već slušamo priče o dolasku Arsenalovog braniča Hectora Bellerina na Camp Nou, no do danas te su tvrdnje spadale u domenu čiste špekulacije. Međutim, danas španjolski mediji s dosta sigurnosti pišu kako je posao već dogovoren, a da je samo pitanje trenutka kad ćemo čuti i službenu objavu.
 
Nakon 13 godina Rooney se vratio kući
 
Međutim, cijela priča oko transfera Rooneya u Everton puno je zamršenija nego što se na prvi pogled činilo. United je pristao platiti 85 milijuna eura za Lukakua i to je, činilo se, bilo to. No ubrzo je uslijedio nastavak, a tu je glavnu ulogu imao Rooney.
 
Najbolji strijelac u povijesti kluba s Old Trafforda i reprezentacije Engleske vrijedi 15 milijuna eura te će tako transfer Lukakua na kraju iznositi 102 milijuna eura. Tako će postati drugi najskuplji nogometaš u povijesti, ispred Garetha Balea koji je 2013. iz Tottenhama otišao u Real Madrid za 100 milijuna, a iza Paula Pogbe kojeg je United prošlog ljeta platio Juventusu 105 milijuna eura. 
No to nije sve. Rooney se odlučio odreći dijela plaće kako bi se uspio vratiti u Everton. Iskusni 31-godišnji napadač tjedno je u Unitedu primao 340 tisuća eura, a na Goodisonu će to biti 170 tisuća eura.

Trguje se i u Dinamu. Modri po zadnjeg veznog u Norvešku
 
Nakon što je Dinamu propao transfer Malijca Yacoube Sylle, koji nije prošao liječnički test u Maksimiru, skaut kluba Marijan Vlak zapustio se u Norvešku po zadnjeg veznog koji očajnički nedostaje u kadru Ivajla Peteva. Meta je, kako pišu SN, 27-godišnji veznjak Rosenborga Anders Agnes Konradsen, koji je skupio i osam nastupa za sve selekcije norveške reprezentacije, a jedan za A momčad 2012. godine.
Dvije godine bio igrač francuskog Rennesa, kluba s kojim je ugovorom vezan i Yacouba Sylla. Dinamo traži srednjeg veznjaka koji može samostalno odraditi zadaću u formaciji 4-3-3, ili u paru u sustavu 4-2-3-1 koji Petev preferira u posljednje vrijeme. No, upravo o performansama zadnjeg veznog igrača ovisit će i dominantna formacija Modrih. Čvrst, moćan i precizan veznjak dobrog skoka omogućio bi sustav s dva ofenzivca ispred sebe i trozupcem Hodžić, Soudani i Fernandez. Dakle, bez klasične desetke, u ofenzivnoj varijanti 4-3-3. U sredini voli igrati i Gojak, dok je Sammir standardno preumoran za bilo koju kombinaciju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.