PRIJELAZNI ROK James je Bayernov, Donnarumma potpisao, Alves izigrao Guardiolu, Ibra opet u Unitedu?

Foto: AC Milan / Twitter

STIGAO je i 11. dan prijelaznog roka, a svjetski klubovi ne miruju, naprotiv. Svakim danom sve je zanimljivije, a dok klubovi u relativnoj tajnosti dogovaraju kapitalne transfere, mediji svakodnevno špekuliraju i u javnost izlaze s glasinama od kojih većina njih nikad neće biti pretvorena u realnost. No, to je tako u sezoni kiselih krastavaca.
 
11. dan prijelaznog roka pratite na Indexu

Douglas Costa stigao u Torino!
 
Brazilac je večeras došao u Italiju, gdje ga čekaju liječnički pregledi i potpis ugovora. >OPŠIRNIJE

Roma lovi Nasrija
 
Samir Nasri igrao je prošle sezone na posudbi za Sevillu, nakon čega se vratio u Manchester City s kojim ima ugovor do ljeta 2019. godine. Međutim, Pep Guardiola ga ne želi u momčadi, pa bi Francuz mogao ponovno kod Monchija, ali ovog puta u Romu.

Ibra ponovno u Unitedu?
 
Prema pisanju engleskih medija, Zlatan Ibrahimović mogao bi ponovno zaigrati za Manchester United. On trenutačno trenira u kampu engleskog kluba i oporavlja se od ozlijede, a na teren bi se trebao vratiti u listopadu.
 
Njemu je istekao ugovor s Crvenim vragovima, no mogao bi potpisati novu, tvrde s Otoka. 
SLUŽBENO: Genoa dovela Zukanovića na posudbu
 
Ervin Zukanović napustio je Romu i stigao na jednogodišnju posudbu u Genou, koja će ga moći otkupiti na kraju sezone ako bude zadovoljna nastupima 30-godišnjeg braniča. 
SLUŽBENO: Marseille dobio dva pojačanja - Rami i Mandanda
 
Nakon sezone u Crystal Palaceu, vratar Steve Mandanda vratio se u Marseille, čiji je gol čuvao od 2008. do 2016. Također, francuski klub dogovorio je i dolazak Adila Ramija iz Seville za šest milijuna eura, a branič je potpisao trogodišnji ugovor. 
SLUŽBENO: Donnarumma u Milanu do 2021!
 
Konačno! Gianluigi Donnarumma produžio je ugovor s Milanom do 2021. godine. Mladi 18-godišnji vratar zarađivat će po sezoni šest milijuna eura, a po ugovoru je kod Rossonera stigao i njegov brat Antonio, također vratar, koji će zarađivati milijun eura godišnje. 
Šok za Guardiolu i City - Alves ne dolazi na Etihad!
 
Brazilac je, tvrde francuski mediji, prošao liječničke preglede u drugom klubu. >OPŠIRNIJE

SLUŽBENO: Borja Valero u Interu
 
Španjolski veznjak Borja Valero napustio je Fiorentinu i za 5,5 milijuna eura postao nogometaš Intera, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor, a nosit će broj 20 u klubu sa Giuseppe Meazze. 
Juventusov kapitalac - Douglas Costa! 
 
Nakon što je Bayern doveo Jamesa Rodrigueza, odmah je poslao Douglasa Costu u - Juventus! Stara dama će platiti šest milijuna Nijemcima za posudbu, a onda moći i  otkupiti Brazilca za 40 milijuna eura.
 
Costa će sutra stići u Torino na liječničke preglede, nakon čega će potpisati ugovor s prvakom Italije. 
Rossoneri će zadržati dragulja
 
Sapunica je konačno gotova - Gianluigi Donnarumma potpisat će novi ugovor s Milanom. >OPŠIRNIJE
 
Bayern doveo Jamesa
 
James Rodriguez novi je igrač Bayerna. Njemački gigant tu je vijest već potvrdio, premda Kolumbijac još nije potpisao za Bavarce.
 
Mjesecima se špekuliralo da će James u United ili Chelsea, no ništa od svega toga. Nezadovoljan minutažom seli se u redove njemačkog prvaka, na posudbu do 2019. godine, nakon čega će Bayern imati pravo prvokupa.
 
Dolaskom Lukakua, najskuplji tinejdžer u povijesti mora iz Uniteda, želi ga Roma
 
Dolaskom Romelua Lukakua u Manchester United Anthony Martial našao se u novim problemima. S obzirom da Belgijac ima zagarantirano mjesto u vrhu napada, Francuz će minute dobivati na kapaljku i tako, ostane li u Unitedu, izgubiti još jednu sezonu pod Mourinhovom palicom.
Sve to pokušava iskoristiti Roma koja Martialu nudi jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora iduće ljeto.
 
Mbappe u PSG???
 
Ono što je lani bio Paul Pogba, to je ove sezone još jedan mladi Francuz. Čudesni Monacov napadač Kylian Mbappe glavna je priča ovog prijelaznog roka i očekuje se da će njegov transfer srušiti onaj Pogbin kao najveći u povijesti. 
 
Za napadača Monaca zanimanje su pokazali svi najbogatiji europski klubovi, a do sada se kao najveći favorit za njegovo dovođenje činio Real Madrid. Mbappe je više puta rekao kako želi samo u Madrid, kako mu je san igrati s idolom Ronaldom, a kao mladić prošao je i kamp Kraljevskog kluba.
 
PSG do danas i nije dolazio u obzir jer su iz Monaca kazali kako ne namjeravaju pojačavati direktnog konkurenta za naslov. Međutim, rema pisanju uglednog  L'Equipea PSG i trener Unai Emery našli su se sa zastupnicima Kyliana Mbappea. Realizira li se ovaj transfer, bit će to prava senzacija i nogometna krađa stoljeća.
 

Nakon Milana Kalinića želi i Marseille
 
Milan je do sada bio gotovo pa sigurna opcija za Nikolu Kalinića. Vincenzo Montella javno je rekao da mu se Kalinić sviđa, no zapelo je na odšteti. Probuđeni velikan nudi 25 milijuna eura za hrvatskog napadača, dok Fiorentina traži pet milijuna više i na tome su pregovori zastali. Viole ne namjeravaju spuštati cijenu za svog najboljeg napadača i tu bi moglo biti problema i za Marseille koji se također sramežljivo uključio u licitaciju.
 
Zbog osvete prema Mourinhu Chelsea prodaje Matića u Inter
 
Nemanja Matić bio je na korak do Uniteda, no Mourinhova ''krađa'' Lukakua navela je Contea i upravu Chelseaja da stave veto na taj transfer koji je praktički bio gotov. Samo nekoliko dana nakon što je na Stamford Bridgeu spuštena rampa za sve ponude s Old Trafforda, na adresu prvaka Engleske stigla je ponuda iz Italije – iz Intera.
 
Englezi nemaju ništa protiv prodaje srpskog igrača, ali za njega traže 40 milijuna eura, tri više nego što su tražili od Uniteda.
 
Sevilla dovela Pizarra i zadržala Vitola
 
Španjolski nogometni prvoligaš Sevilla angažirao je argentinskog veznjaka Guida Pizarra (27), dosadašnjeg člana meksičkog kluba Tigres iz Monterreya, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.
 
"Guido Pizarro je i službeno naše drugo pojačanje ove sezone", objavila je Sevilla koja je ranije ovoga ljeta u svoje redove dovela i kolumbijskog napadača Luisa Muriela iz Sampdorije.
Također, Sevilla je objavila i kako je produljila ugovor sa španjolskim reprezentativnim veznjakom Vitolom (27) do ljeta 2022. godine.
 
Današnji dan počinjemo s potencijalnim transferima u domaćem nam nogometu. Dinamo i Rijeka pronašli su igrače koje bi rado doveli ove sezone, a što će od svega biti, saznat ćemo ovih dana.
Dinamo želi Malijca koji je prošle sezone odigrao deset utakmica
 
Je li Dinamo konačno riješio problem u srcu momčadi, na poziciji zadnjeg veznog koji im je kronično nedostajao prošle sezone?
 
Nova meta je Tongo Doumbia, 27-godišnji reprezentativac Malija i veznjak Toulousea, piše SN. Doumbia je u prvoj ligi Francuske skupio 162 nastupa za tri kluba: Stade Rennais, Valenciennes i Toulouse. Dvije godine, od 2012. do 2014. godine, proveo je u Wolverhamptonu.

Osim na poziciji defenzivnog veznog, može igrati i srednjeg veznjaka. Prošle sezone za Toulouse je odigrao samo deset utakmica, od travnja do prosinca 2016. godine bio je izvan terena zbog ozljede i operacije diskus hernije. Postavlja se pitanje zašto Dinamo želi igrača koji je dugi period proveo na bolovanju, posebno nakon što je na liječničkom testu u Maksimiru zbog niza sitnih ozljeda prošli tjedan pao Yacoub Sylla, također reprezentativac Malija?
 
Rijeka dovodi napadača iz Rapida
 
Na Rujevici ozbiljno radi se na transferu Mateja Jelića, 26-godišnjeg napadača rođenog u Našicama. Jelić je karijeru započeo u Belišću, da bi preko Dinama, Lokomotive, Lučkog, Karlovca i Rudeša 2013. godine preselio u Slovačku.
 
Bio je prvi strijelac prvenstva 2014/15. u dresu Žiline (19 pogodaka), zabijao je i u europskim utakmicama te posljednjeg dana prijelaznog roka, u ljeto 2015. godine, za milijun eura preselio u bečki Rapid. Goran Đuričin, trener Rapida, više ga ne vidi u prvom planu, a preko nekadašnjeg kapetana Rijeke Ivana Močinića koji igra za bečki klub, stižu informacije da Jelić pozitivno razmišlja o tome da se preseli u Rijeku.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.