Prije točno 25 godina postignut je jedan od najpoznatijih golova u povijesti SP-a

Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI dan prije točno 25 godina u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. sastale su se Argentina i Nizozemska. Bio je to sudar zvijezda u kojem su na jednoj strani stajali Gabriel Batistuta, Juan Sebastian Veron i Diego Simeone, a na drugoj Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert i Edwin van der Sar. 

Na kultnom marsejskom Velodromu Nizozemce je u vodstvo doveo Patrick Kluivert u 12. minuti, a pet minuta kasnije izjednačio je Claudio Lopez. Krajem utakmice zbog grubog faula isključen je Arthur Numan, a zbog udaranja Van der Sara pocrvenio je i Ariel Ortega, pa se igralo deset na deset.

Hrvatska isti dan izbacila Nijemce

U 90. minuti uslijedio je jedan od najlegendarnijih trenutaka u povijesti mundijala. Frank de Boer je dugom loptom pronašao bivšeg suigrača iz Ajaxa Dennisa Bergkampa, a centarfor Arsenala se oslobodio čuvara i bacio navijače u trans, naročito radijskog voditelja Jacka van Geldera, po čijem je komentiranju ovaj gol ostao dodatno poznat.

Istog dana Hrvatska je na putu do bronce koju je osvojila upravo protiv Nizozemske srušila Njemačku 3:0. Argentinci su se za ovaj poraz Nizozemcima osvetili na svjetskim prvenstvima 2014. i 2022. s dva izbacivanja na penale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.