NOGOMET

Prije 23 godine igrao je za Dinamo, a sada ima novi klub

Foto: Profimedia

JAPANSKA nogometna zvijezda Kazuyoshi Miura potpisao je novi ugovor u 55. godini s četvrtoligašem koji trenira njegov stariji brat. Suzuka Point Gettersu se Miura pridružio 11. siječnja u 11:11, a nosit će dres s brojem 11. U isto vrijeme istog datuma prošle godine produljio je ugovor s japanskim prvoligašem Yokohamom.

Miura, koji će u veljači proslaviti 55 godina, rekao je u prosincu da je dobio ponude od nekoliko klubova iz Japana i inozemstva, nakon što je prošle sezone igrao u J-League. Igrač koji želi igrati do 60. godine nada se da će imati više utjecaja u svojoj novoj formaciji koju trenira njegov brat Yasutoshi.

Suzuku je lani trenirala žena

Japanska zvijezda tijekom svoje dugogodišnje karijere igrala je i u zagrebačkom Dinamu te u Brazilu, Japanu, Italiji i Australiji. Miura je ušao u reprezentaciju 1990., ali je izostao u prvom japanskom nastupu na Svjetskom prvenstvu 1998. unatoč tome što je postigao 55 golova u 89 nastupa.

Njegov novi klub Suzuka proslavio se 2019. godine kada je postao prva japanska momčad koju je trenirala žena, Španjolka Mila Martinez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.