Prije 10 godina je debitirao u Premier ligi. Sad ga Hrvati dovode u Sloveniju

Foto: EPA

ROLANDO AARONS (28) je kratak period 2014. godine proveo kao nogometaš od kojeg je Newcastle imao velika očekivanja. Dvije je godine ranije stigao na St. James Park kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor s Bristol Cityjem. Tada je menadžer Newcastlea bio Alan Pardew, koji je nakon dvije godine procijenio da je Aarons dovoljno dobar da ga priključi prvoj momčadi.

Newcastle je tada, baš kao i sada, bio premierligaš pa je Aarons ubrzo kao 18-godišnjak debitirao u elitnom razredu engleskog nogometa. Prve minute dobio je u 2:0 porazu od Manchester Cityja, a prvi seniorski gol postigao je u 3:3 remiju protiv Crystal Palacea. Nakon toga je za Newcastle sakupio još 20 nastupa i onda nestao kroz niz posudbi.

Stiže u Sloveniju

Hellas Verona, Slovan Liberec, Sheffield Wednesday, Wycombe Wanderers i Motherwell bile su posudbe na koje ga je Newcastle slao prije nego što ga je 2021. pustio u Huddersfield. Ni tamo se nije naigrao, ali sada ga čeka svakako najosebujnije razdoblje karijere.

Naime, ovaj engleski krilni napadač, u najboljim igračkim godinama, stiže u Sloveniju! Igrat će za Celje, klub čiju prvu momčad s klupe vode Damir Krznar i njegov pomoćnik Mihael Mikić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.