HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bivši hajdukovac briljira u Slovačkoj. Vođa je momčadi i zabija kao na traci

Foto: Dunajska Streda

U VELJAČI 2016. godine Andrija Balić napustio je Hajduk u transferu teškom tri milijuna eura i pojačao talijanski Udinese, klub poznat po tome da gomila mlade igrače i masovno ih šalje na posudbe.

Upravo to se dogodilo i Baliću koji je neko vrijeme proveo u Udineseu gdje se nije mogao nametnuti na pravi način pa je nakon toga završio na brojnim posudbama.

S posudbe na posudbu

Prva stanica bila je nizozemska Fortuna Sittard, druga Perugia i treće Dunajska Streda. U prva dva kluba nije ostavio nikakav trag, ali zato su Slovaci bili zadovoljni onime što su vidjeli pa su Balića ovog ljeta otkupili od Udinesea za još nepoznat iznos.

Prošle sezone Dunajska Streda završila je na trećem mjestu slovačke lige iza druge Žiline i prvog Slovana iz Bratislave i izborila plasman u Europu pa je imala dovoljno novca da otkupi Balića koji je po Transfermarktu u tom trenutku bio procijenjen na 900 tisuća eura.

Preporođen u Slovačkoj

Od trenutka kad je otkupljen njegov ugovor do danas Balić je za slovačku momčad nastupio u pet utakmica i zabio čak četiri pogotka. Još od Hajduka hrvatski veznjak nije vezao pet tako dobrih utakmica. 

Najnoviji pogodak je onaj koji je jučer zabio u pobjedi Dunajske Strede protiv Hafnarfjördura 2:0 u gostima u utakmici 1. pretkola Europa lige.

Slovaci su potpuno dominirali na Islandu, a prvi pogodak postigao je 23-godišnji Balić koji je u 23. minuti doveo DAC u vodstvo. Streda je sve riješila u 76. minuti kad je konačnih 2:0 postavio Ramirez.

Ključan igrač zasad stopostotnog kluba

Prvi pogotci u ovoj Balićevoj seriji pali su dva dana nakon što ga je Streda otkupila od Udinesea. Zabio je Balić dva gola u visokoj 6:0 pobjedi nad Seredom, a bio je strijelac i tri dana kasnije protiv Pohorniea. Prekrasno je pogodio iz slobodnog udarca.

Protiv Nitre i Spartaka Trnave nije bio strijelac, ali je odigrao vrlo dobre utakmice za koje je nagrađen u utakmici protiv Hafnarfjördura u kojoj se četvrti put ove sezone upisao u strijelce.

Dunajska Streda je trenutno prva na tablici slovačke lige s četiri pobjede u četiri utakmice, a svoj plasman itekako može zahvaliti preporođenom Andriji Baliću koji je konačno pronašao sredinu u kojoj može igrati kao što je igrao u Hajduku prije odlaska u Udinese. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.