Ostali sportovi

Predstavljen 22. Pannonian Challenge, jedno od najvećih natjecanja ekstremnog sporta

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

ČOVJEK i sport mogu puno učiniti zajedno pa tako i pomicati granice - vidljive i nevidljive. Godina iza nas bila je prepuna izazova u svakom smislu i ne postoji zanimanje, tvrtka, pojedinac ili sport koji na svojoj koži nije osjetio novonastalu situaciju. Čitav svijet je postao više virtualan, a ljudske susrete i komunikaciju zamijenile su kamere, pametni telefoni i aplikacije. Međutim, dobro je poznato da ništa ne može zamijeniti osmijeh, razgovor, osjećaj, doživljaj i event koji se događa uživo.

To najbolje zna i tim urbanih kreativaca na čelu s glavnim i odgovornim – Juricom Baraćem, koji su vrijedno radili na već legendarnom i svjetski poznatom festivalu ekstremnog sporta – Pannonian Challengeu. Za tradiciju koju njeguju više od 20 godina, ne postoje granice i upravo iz tog razloga, javnosti je danas predstavljen 22. PANNONIAN CHALLENGE. Specifična konferencija za medije, održana u CineStaru osječkog Portanova centra, na dojmljiv, vizualan i gotovo opipljiv način je prikazala izlazak iz virtualnog i ulazak u ono realno, iskustveno. Na taj način, predstavljen je optimističan povratak na staro, uz još jedan zaokret i trik kojim će se i ove godine preskočiti sve prepreke i realizirati omiljeni festival sporta i urbanog načina života.

Tako je i ove neizvjesne godine, hrabro i prodorno, pripreman jedinstven i nezaboravan sadržaj koji dinamično izlazi iz okvira. Strast, energija, prijateljstvo i ljubav prema sportu, sve to i više, osjećat će se od 11. do 15. kolovoza, a Osijek će ponovo biti „place to be“, kao poznato središte najboljih svjetskih INLINE, SKATE i BMX sportaša, koji će prvo svoje vještine pokazati na nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Jurica Barać, direktor festivala Pannonian Challenge: Nakon dva tri salta u 2020. godini,  u 2021. doskačemo na noge i polako krećemo normalno živjeti - to je sada najvažnije, vidim da se optimizam vraća i siguran sam da su pred nama bolja vremena! Sretan sam što zajedno s timom mogu najaviti 22. Pannonian Challenge, za koji sam siguran da će biti onaj pravi, ljetni, zabavni, ludi, pun adrenalina, sreće i prijateljstva! Ovogodišnji Pannonian Challenge planiramo od 11. do 15. kolovoza, odmah nakon Olimpijskih igara. Čvrsto vjerujem da će situacija s pandemijom do tada splasnuti i da ćemo imati sigurno ljeto u Lijepoj našoj, a to znači povratak koncerata, publike i prave Pannonian Challenge atmosfere. Kao što znamo, ovo je godina Olimpijskih igara u Tokiju i moram spomenuti naš doprinos Igrama, prije dva dana su naši dečki iz Udruge Pannonian otišli raditi skatepark za probno natjecanje za Igre, a već sada su u timu za izgradnju skateparka i za same Igre. Ovo je ogromno priznanje cijeloj PC ekipi, ali i svima koji godinama podržavaju i dolaze na Pannonian Challenge. Htio bih naglasiti da je velika vijest da smo u pripremi izgradnje regionalnog centra za urbane sportove i kulturu. Kada kažem regionalnog, mislim na Jugoistočnu Europu jer u ovom dijelu Europe ne postoji ništa slično. Kao krunu djelovanja Udruge Pannonian i Pannonian Challenge projekta, u gradu Osijeku želimo izgraditi kompleks za urbane sportove među kojima su BMX, skate, role, romobil, parkour, slobodno penjanje ali i urbanu kulturu koju čine break dance, crtanje grafita, gaming i dr. Zahvat je velik, a projekt dugoročan no siguran sam da ćemo vrlo brzo vidjeti i prve konkretne korake.

Energija koja pomiče granice, razmišljanje izvan okvira, zajedništvo i dosljednost, ali i težnja da svake godine event bude što veći, bolji i jači, ove će se godine opet proširiti Osijekom, jer je ekipa Pannoniana spremna za novi krug uzbuđenja, koji je jednako izazovan – i na zemlji i u zraku.

Više informacija dostupno je na: https://pannonian.hr/

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.