Pranjić o velikom srpskom talentu: Trebao biti najbolji na svijetu, ali je pogriješio

Foto: Screenshot YouTube

MIRALEM SULEJMANI bio je veliki talent srpskog nogometa. Kao klinac počeo je u Partizanu, ali je sa 17 godina otišao u nizozemski Heerenveen. Tamo je odigrao samo jednu sezonu, ali fantastičnu sezonu. Dovoljno da ga kupi Ajax u kojem je proveo pet godina. Poslije je Sulejmani dvije sezone bio član Benfice, da bi sad već šestu sezonu nosio dres Young Boysa.

Za reprezentaciju Srbije debitirao je s 20 godina, a najviše ga se pamti kao žrtvu brutalnog starta Josipa Šimunića na Marakani 2013. u sklopu kvalifikacija za SP u Brazilu.

Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić dijelio je svlačionicu sa Sulejmanijem u Heerenveenu i danas kaže da je očekivao da će srpski nogometaš napraviti puno veću karijeru nego što je napravio. Serija ozljeda i možda loš odabir klubova razlog su što Sulejmani nikad nije ostvario puni potencijal.

S tim se slaže i Pranjić koji je rekao da je mislio da će Sulejmani biti jedan od najboljih igrača svijeta te igrač koji će nastupati za Bayern ili Barcelonu.

Moj savjet mu je bio da ostane još sezonu ili dvije u Heerenveenu. Od prvog dana kad sam ga vidio mislio sam da će biti igrač za Real, Barcu ili Bayern. Mislim da je pogriješio kad je požurio s transferom u Ajax'', rekao je Pranjić za Vice.

Pranjić koji danas igra za ciparski Ayia Napa kaže da je Sulejmanija prihvatio kao brata.

''Prihvatio sam ga kao da sam mu stariji brat i vodio sam računa o njemu. Bili smo zajedno svaki dan, a najčešće smo i intervjue davali skupa jer nije dobro govorio engleski. On bi pričao na srpskom, a ja bih prevodio. Tek kad je prešao u Ajax vidio sam da zna odlično engleski i da me samo iskorištavao'', kroz smijeh je zaključio Pranjić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.