Poznate su skupine za svjetsko prvenstvo u League of Legendsu! Sada kreće prava stvar

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Play-in faza League of Legends World Championshipa je završila, što znači da su skupine za glavni dio natjecanja napokon kompletirane. Posljednja dva meča doigravanja play-in faze završila su očekivano. Turski prvak 1907 Fenerbahče i Team WE svladali su protivnike bez većih problema, nakon što su dan ranije prolaz osigurali Fnatic i Cloud9. Tek sada kreće prava stvar. 

>>POČELO JE SVJETSKO PRVENSTVO U LEAGUE OF LEGENDSU Evo što sve trebate znati
 
>>Prva faza svjetskog prvenstva u League of Legends je gotova, poznati parovi u doigravanju
 
Cloud9, Fnatic, 1907 Fenerbahče i Team WE prošli su kroz play-in fazu League of Legends World Championshipa i osigurali nastup u skupinama na glavnom dijelu turnira koje će početi 5. listopada u 9:30. Grupna faza trajat će četiri dana, a igrat će se šest mečeva dnevno. Ovoga puta termin odigravanja je puno povoljniji za gledatelje iz Europe te će tako mečevi počinjati u 9:00, za razliku od doigravanja play-in faze kada su počinjali u 5:00.
 
U skupinama će se igrati na jednu dobivenu protiv svakog protivnika, a to pruža velike šanse za iznenađenja. Nažalost, za G2 Esports i Luku "PerkZa" Perkovića takav format se dosad i nije pokazao najsretniji pošto je jedna od najvećih kvaliteta tog tima brza prilagodba i prilagođavanje situaciji.
 
Screenshot: LoLesports 
 
Navedena četiri tima priključila su se ostalima koji su imali direktan ulaz u grupnu  fazu natjecanja. Cloud9 je tako pomalo nesretno upao u skupinu A u kojoj će igrati protiv SK Telecom T1, EDward Gaminga i ahq e-sports Cluba. Što je uvelike zakompliciraju tu skupinu. Kako bi osigurali prolaz, Cloud9 će morati pokazati još bolju igru nego dosad te ukoliko nadigraju kineski EDward Gaming i ne kiksaju protiv ahq e-sportsa imaju dobre šanse za prolaz. Teško je očekivati da će pobijediti aktualne svjetske prvake SKT T1, koji bi trebali uzeti prvo mjesto u skupini.
 
Fnatic će uz Longzhu Gaming, Immortals i GIGABYTE Marines igrati u skupini B. Uzmemo li u obzir trenutnu formu u kojoj se nalazi Fnatic, koji je proigrao tek u svojim posljednjim mečevima play-in faze, teško će konkurirati za prolazak u skupini. Aktualni prvak Južne Koreje Longzhu Gaming trebao bi osvojiti prvo mjesto u skupini dok je za drugo glavni favorit Immortals. 
 

 
Turski 1907 Fenerbahče se priključio skupini C uz G2 Esports, Royal Never Give Up i Samsung Galaxy. Ono što je dosad bila najteža skupina Fenerbahče nije uspio puno pogoršati. Pitanje je kako će se u toj skupini provesti i europski prvak G2 Esports u kojem igra i naš Luka "PerkZ" Perković jer Royal Never Give Up i Samsung Galaxy pretendiraju na vodeća dva mjesta u skupini koja vode u doigravanje. Za prolaz, G2 Esports će morati odigrati svoj najbolji internacionalni turnir dosad. 
 
U skupinu D upao je Team WE, a tamo će se za prva dva mjesta boriti protiv Flash Wolvesa, Misfitsa i  TSM-a. Upravo će Team WE i TSM biti glavni kandidati za prvo mjesto u skupini. Flash Wolves više nije onaj isti tim kojeg se sjećamo s prethodnih prvenstava, a Misfitsima je sam dolazak na prvenstvo veliki  uspjeh. Naravno, moguća su iznenađenja, ali trebali bi proći TSM  i Team WE. 
 
Luka "PerkZ" Perković i G2 Esports svoj će prvi meč igrati već u četvratk 5. listopada u  10:30 protiv Samsung Galaxya. Ostatak rasporeda prvog dana izgleda ovako.
 
  •  9:30 Royal Never Give Up - 1907 Fenerbahče
  • 10:30 G2 Esports - Samsung Galaxy
  • 11:30 Longzhu Gaming- Immortals
  • 12:30 Fnatic - GIGABYTE Marines
  • 13:30 SK Telecom T1  - Cloud9
  • 14:30 EDward Gaming - ahq e-sports Club 
Najzanimljiviji mečevi prvog dana bit će upravo oni između G2 Esportsa i Samsung Galaxya, Longzhu Gaminga i Immortalsa te SK Telecom T1 i Cloud9. Već u prvim mečevima moći ćemo vidjeti kako će se odvijati situacija u skupinama, a u ovakvom formatu, svaka pobjeda je vrlo vrijedna.
 
League of Legends World Championship napokon je dobio svoju formu. Sve skupine djeluju zanimljivo, ali osim prolaska TSM-a, svi drugi zapadni timovi teško će se namučiti za prolaz. Kineski i koreanski timovi imaju puno bolji omjer prolaska u doigravanje, a trend bi se mogao nastaviti i ove godine. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.