Povijesni ugovor od 670 milijuna eura: Nikad više engleskog nogometa na TV-u

Foto: Getty Images

U ENGLESKOM nogometu i oko njega obrću se golemi novci.

Engleski savez nogometnih liga (EFL) i televizijska kuća Sky Sports postigli su dogovor o potpisivanju petogodišnjeg ugovora o televizijskim pravima vrijedan oko 670 milijuna eura. Ugovor važeći postaje početkom sljedeće sezone i vrijedit će do sredine 2024. godine.

"Drago nam je što smo finalizirali naš ugovor s EFL-om i pružili sigurnost klubovima i njihovim navijačima narednih pet godina. Sada smo još jača zajednica, a naši gledatelji ne trebaju strahovati ni oko čega", izjavio je direktor Sky Sportsa Barney Francis.

Sky Sports sljedećih pet godina po sezoni će uživo prenositi 138 utakmica druge engleske lige, kao i 15 utakmica doigravanja druge, treće i četvrte lige. Paket uključuje i pravo na prijenos završnice Carabao kupa (Liga kup) i EFL Trophyja (kup natjecanje za klubove trećeg i četvrtog ranga).

"Dogovor koji smo postigli našim klubovima omogućava da profitiraju i steknu financijsku sigurnost. To je partnerstvo koje nam povećava domet i popularnost", poručio je izvršni direktor Engleskog saveza nogometnih liga Shaun Harvey.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.