Snježna kraljica

Povijesni dan za hrvatsko skijanje na Sljemenu. Zubčić peti, trojica u Top 15

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

ZAVRŠEN je sljemenski slalom na kojem su se sva četiri hrvatska predstavnika plasirala u drugu vožnju i osvojila bodove. Trojica su ostvarila rezultat karijere u slalomu - Zubčić je završio peti, Vidović 12., a Kolega je doskijao do 15. mjesta. Rodeš je završio na 23. mjestu nakon 18. pozicije u prvoj vožnji.

Zubčić uz veliku pogrešku do 10. mjesta u prvoj vožnji

Nakon prve vožnje najbolji hrvatski skijaš bio je Filip Zubčić koji je za vodećim Francuzom Clementom Noelom zaostao jednu sekundu i bio plasiran na desetom mjestu. Zubčić je do 10. mjesta prve vožnje došao uz veliku pogrešku pred samim ciljem, sjajno se izvukao i izbjegao ispadanje.

Istok Rodeš je s brojem 33 imao 18. rezultat prve vožnje uz zaostatak od 1.90 sekundi za vodećim, a hrvatsko slavlje upotpunili su svojim nastupima Matej Vidović sa startnim brojem 52 i Samuel Kolega koji je na stazu išao kao 53.

U vrlo zahtjevnim uvjetima na Crvenom spustu Vidović je uspio skijati kao da je staza u idealnom stanju i sa zaostatkom od 2.05 sekundi došao je do 21. mjesta, dok je Kolega bio 45 stotinki sporiji, što je bilo taman dovoljno za 30. mjesto i startni broj 1 u drugoj vožnji. 

 

Strasser do prve pobjede u karijeri, u drugoj vožnji podbacio Slovenac Hadalin

Drugu vožnju sjajno je otvorio Kolega i popravio plasman za čak 15 pozicija. Imao je drugi rezultat druge voženje, iza Michaela Matta, a treći rezultat druge vožnje djelo je Vidovića koji je tako napredovao za devet pozicija. 

Zubčić je fenomenalno odvezao prvi dio druge vožnje, ali je u donjem dijelu izgubio prednost i završio samo stotinku iza Matta. Nakon njega je krenuo Strasser, osmi iz prvog laufa, i vožnjom bez pogreške preuzeo prvo mjesto te ga na kraju zadržao do kraja i stigao do prve pobjede u karijeri. Od petorice iz prve vožnje podbacili su Slovenac Hadalin koji je s petog mjesta završio na 16., Foss-Solevaag koji je s drugog mjesta doskijao do 13. pozicije te Noel koji je bio vodeći nakon prve vožnje, a utrku je završio tek na sedmom mjestu. 

Strasser je na kraju slavio s 10 stotinki ispred Fellera, 16 ispred Schwarza, 47 ispred Zubčića. Vidović je zaostao 77 stotinki, Kolega 97, a Rodeš sekundu i 91 stotinku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.