SP u rukometu

Norvešku u posljednjoj sekundi spasila vratnica za pobjedu protiv Portugala

Foto: EPA

NORVEŠKA rukometna reprezentacija je u derbiju prvog kola drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladala Portugal. Krajnji rezultat je bio 29:28 za Norvešku.

Skandinavska momčad se prvi put odvojila na zapaženiju prednost krajem prvog dijela kada je povela s tri pogotka razlike. U tom razdoblju je sjajno branio vratar Torbjørn Bergerud.

Norvežane je ponovno predvodio Sagosen sa šest golova

U drugom dijelu su Norvežani održavali prednost sve do pet minuta prije kraja kada su Portugalci izjednačili na 26:26. Ipak, pri rezultatu 27:27 O'Sullivan i Overby zabili su dva gola u nizu za Norvešku i činilo se da je tu priči kraj. Ipak, Magalhaes smanjuje vodstvo na gol razlike dvije minute do kraja.

Portugalci su imali i posljednji napad, ali je Rui Silva pogodio vratnicu. Kod Norvežana je najefikasniji sa šest zgoditaka bio Sander Sagosen, dok su kod Portugalaca najefikasniji bili Martins i Portela s pet golova.

Šveđani i Bjelorusi su odigrali izjednačeno

U sljedećem kolu u petak Norveška igra protiv Alžira, a Portugal protiv Švicarske. Francuska, koja je vodeća u skupini, snage će odmjeriti protiv Islanda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

U susretu druge skupine koji je igran u isto vrijeme između Švedske i Bjelorusije završilo je neodlučeno rezultatom 26:26. Švedska je ostala vodeća u skupini s pet bodova, dok Bjelorusija ima pet.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.