Pongračić mijenja zvijezdu Europskog prvenstva? Insajder: Počeli su pregovori

Foto: EPA

MARIN PONGRAČIĆ (26) prošle sezone bio je nezamjenjiv stoper Leccea, koji je završio na 14. mjestu Serie A. Pongračić je upisao 36 nastupa u talijanskom prvenstvu i zahvaljujući dobroj formi dobio poziv izbornika Zlatka Dalića. Na Europskom prvenstvu odigrao je cijelu utakmicu protiv Španjolske (0:3) te 78 minuta protiv Italije (1:1) i sada je na deset reprezentativnih nastupa.

Hrvatska je ispala s Eura kao jedna od dvije najlošije trećeplasirane reprezentacije pa se Pongračić može posvetiti klupskoj karijeri. Talijanski insajder Nicolo Schira 28. lipnja objavio je da ga žele Bologna i Fiorentina, dok sada piše da je Bologna započela pregovore za realizaciju transfera.

Pongračić u Bologni kao zamjena za Calafiorija?

Bologna je s trenerom Thiagom Mottom bila jedan od najuzbudljivijih klubova prošle sezone i kao takva osvojila je peto mjesto u Serie A, koje ju je odvelo u Ligu prvaka. Motta je u međuvremenu napustio klub i preuzeo Juventus, a očekuje se i odlazak stopera Riccarda Calafiorija (22) u Arsenal za 50 milijuna eura.

Calafiori je odigrao fantastično Europsko prvenstvo te je bio možda i najbolji igrač Italije, a sada se čini da Bologna u Pongračiću vidi njegovu zamjenu. 

Pongračićev eventualni transfer bio bi korak naprijed u karijeri. U prošlosti je nastupao za 1860 München, RB Salzburg, Wolfsburg i Borussiju Dortmund. Ugovor s Lecceom ima do 2026. godine, uz opciju produljenja na još jednu sezonu. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na sedam milijuna eura.

Ricardo Calafiori / Foto: EPA
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.