NAPAD NA ZVEZDAŠE U SPLITU

Policija privela četvrtog osumnjičenika za napad na vaterpoliste Crvene zvezde

Foto: Dalmatinski portal

PRIVEDEN je četvrti osumnjičenik za napad na vaterpoliste Crvene zvezde.

Riječ je o 22-godišnjaku iz Solina, a splitska policija ga sumnjiči da je s prijateljima napao vaterpoliste Crvene zvezde, piše Dalmatinski portal.

>>> Srpski klubovi ne žele gostovati u Splitu i okolici do kraja sezone

Mladić je priveden u policijsku postaju, a u tijeku je ispitivanje nakon kojeg će 22-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku. Sutra bi ga trebali ispitati u Državnom odvjetništvu te eventualno odlučiti i pritvoru.

Privedenog sumnjiče za ista kaznena djela kao i trojicu koji su uhićeni dan nakon napada. Radi se o kaznenim djelima kvalificiranog razbojništva i pokušaja teškog ozljeđivanja te zločina iz mržnje.

Vaterpolisti napadnuti u subotu na splitskoj Rivi

Podsjetimo, vaterpolisti Zvezde napadnuti su u subotu u kafiću na splitskoj Rivi, gdje su došli na piće uoči utakmice s Mornarom. Utakmica regionalne lige do daljnjeg je odgođena.

Napadači su prepoznali zvezdaše po klupskim obilježjima, tražili su da skinu Zvezdine trenirke, a potom ih verbalno i fizički napali. 

Trojica napadača su u pritvoru, a policija traga za još dvojicom. 

Policija je objavila i detalje napada.

"Razlog napada bila su klupska obilježja na odjeći stranih državljana, te su napadači, u namjeri da oduzmu klupska obilježja, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtijevali da im preda klupski dres. Počinitelji su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je 29-godišnjak u bijegu skočio u more, od njega su i nadalje, uz prijetnju nožem zahtijevali predaju odjeće s klupskim obilježjima, a što je on na kraju i učinio", izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.