Policija otvara istragu: Speed se objesio zbog priče o "gay" aferi sa suigračem?

SMRT izbornika velške nogometne reprezentacije Garyja Speeda, koji je u 43. godini života počinio samoubojstvo, šokirala je cijeli nogometni svijet, a naročito Veliku Britaniju. Otočki mediji prikupili su veliki broj izjava nogometnih protagonista koji su iznimno potreseni i shrvani zbog tragedije i preranog Speedovog odlaska s ovoga svijeta. Velški reprezentativac i krilo Tottenhama Gareth Bale jedan je od mnogih koji je izrazio svoju nevjericu i šok.

"Veliki je ovo šok. Ne vjerujem da je itko mogao i pomisliti da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Svi su jako shrvani, ovo je golemi gubitak za svakoga iz nogometnog miljea. Velika tragedija. Sve naše misli i naša sućut su uz obitelj i djecu", rekao je Bale, ponajveća uzdanica Walesa, koji je pod vodstvom Speeda (preuzeo ih u prosincu 2010.), dobio četiri od zadnjih pet utakmica, što je ubrizgalo veliki optimizam da bi se Wales mogao kvalificirati na SP 2014. godine.

"Bili smo u usponu. Gary je promijenio način naše igre i cijeli mentalitet u igri. Njegova smrt je veliki gubitak i velika tragedija. Nastojat ćemo njemu u počast nastaviti na tragovima onoga što smo pod njegovim vodstvom započeli", rekao je Bale.

Nogometni savez Walesa otvorio knjigu žalosti: "Bio je istinski profesionalac i pravi džentlmen"

Izvršni direktor Velškog nogometnog saveza (FAW) Jonathan Ford istaknuo je kakav je utjecaj Speed imao na reprezentaciju: "Kada samo tražili novog izbornika, Gary nije baš bio najiskusniji među potencijalnim kandidatima, ali je imao neke fantastične kvalitete. Bio je istinski profesionalac i pravi džentlmen. Igrači su ga cijenili i željeli su dati sve od sebe za njega, igrati za njega. I ne samo igrači, navijači, osoblje reprezentacije, svi koji su ga okruživali, svakoga je osvojio", rekao je Ford.

Wales je jedan od suparnika hrvatske reprezentacije u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo.

"Kada smo Gary i ja bili na ždrijebu skupina, pogledali smo se za svakog suparnika kojeg smo izvukli i složili se da možemo pobijediti svakoga u skupini. Pred nama je bila svijetla budućnost. Nekoliko zadnjih utakmica su stvarno bile pozitivne. Bili smo u naletu i puni optimizma. Držali smo da imamo fantastičnu mogućnost plasirati se na Svjetsko prvenstvo 2014. godine", završio je shrvani Ford.

Speedova obitelj zahvalila svima na porukama sućuti i počasti

Obitelj Garyja Speeda zahvalila je svima koji su odaslali izraze sućuti i odali počast bivšem nogometašu

''Garyjeva obitelj želi se u ovim vrlo teškim trenucima zahvaliti svima onim ljudima koji su poslali izraze sućuti i odali počast. Obitelj je ganuta podrškom i to uistinu pomaže. Molimo da se poštuje privatnost obitelji i da im se omogući tugovanje u miru'', pročitao je priopćenje Speedov agent Hayden Evans.

U utorak počinje istraga: Speed u gay-aferi s bivšim suigračem?

U međuvremenu, policija Cheshirea potvrdila je da će u utorak otvoriti službenu istragu oko smrti Garyja Speeda. Obzirom da su istražitelji na licu mjesta priopćili da ništa nije bilo sumnjivo, sudska istraga, koja će biti održana u utorak na mrtvozorničkom sudu u Warringtonu u tri sata popodne, formalno bi trebala potvrditi samoubojstvo Speeda.

Engleski Telegraph, međutim, donosi priču prema kojoj se Speed ubio nakon što je doznao kako jedan tabloid priprema prljavu priču o njegovom privatnom životu. Posumnjalo se na The Sun, koji se ogradio od optužbi kazavši kako se "u posljednje vrijeme nisu bavili sa Speedom". Dio medija nagađa kako je Speed strahovao zbog skorašnje objave priče o njegovoj gay-aferi s bivšim suigračem iz Boltona.

Nogometni savez Walesa otvorio je knjigu žalosti za sve koji žele ostaviti poruke sućuti za pokojnog izbornika, a počast bivšem igraču Leedsa, Evertona, Newcastlea, Boltona i Sheffield Uniteda navijači mogu odati u prostorijama FAW-a u Cardiffu.

Reporter Sky Sports Newsa briznuo u plač govoreći o Speedu

Koliko je teško britanski nogometni milje primio vijest o smrti velškog izbornika svjedoči i javljanje uživo u program Sky Sports Newsa reportera Bryna Lawa u ponedjeljak.

Izvještavajući pored improviziranog spomenika izvan Elland Roada, stadiona na kojem je Speed igrao osam godina za Leeds United, bilo je jasno kako se Law cijelo vrijeme suzdržavao da ga ne preplave emocije, dok je govorio o svom dugogodišnjem bliskom prijatelju.

S javnošću je podijelio informaciju da mu je Speed u subotu, dan prije samoubojstva, poslao jednu šaljivu poruku. Kada su se u nedjelju počele širiti glasine o Speedovoj smrti, Law je u nevjerici brže-bolje pokušao stupiti u kontakt sa svojim prijateljem, nadajući se da će mu ovaj demantirati glasine...

"Nije bilo njegovog poziva", procijedio je reporter, prekrio lice rukom i briznuo u plač...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.