Poklepović: Ne slavim golove, jer me Kaliterna naučio da bi trebalo biti normalno da Hajduk zabija


STANKO POKLEPOVIĆ mirno je spavao sinoć. Hajduk je dao peticu Slavenu i veliki poticaj svima na Poljudu za nastavak proljetnog dijela sezone. Čestitke su stizale sa svih strana, a postoji i informacija kako je Svaguša odlučio dati premije igračima.

"Da, dobio sam čestitke sa svih strana i prenio sam ih igračima, jer je ovo uspjeh svih ljudi unutar Hajduka zajedno. No, kao što sam i jučer rekao bilo je dosta propusta, neuhodanosti koje moramo ispraviti, iako znam da je igra promjenjiva kategorija. Ono sa čime nisam zadovoljan reći ću igračima, to su interne stvari koje ne želim dijeliti s javnošću."

Igrom momčadi je relativno zadovoljan, iako ima onih koji nisu odigrali na razini svoje kvalitete.

"Recimo da je igra cijele momčadi bila na oko 70 posto od onoga kako bi trebalo biti. Međutim, to znači da su neki bili na 90 posto, a neki na 50 posto. O imenima ne želim, ali znate da sam najzadovoljniji bio s Andrićem i Skokom koji su svojom igrom omogućili dosta prostora bokovima, što je za nas bilo posebno važno. Oni su recimo bili na tih 90 posto", istaknuo je Špaco.

"Anas i Ibro? Anas nije dobro djelovao naprijed, to je istina, ali ne znam jeste li primijetili kako je u utakmici protiv Slavena pokazao ono što prije nije nikada, a to je povratna trka. I on i Ibro sigurno mogu više no što su pokazali. Ibričić se na primjer nikako nije mogao othrvati onom crncu koji ga je čuvao. Mislim da ćemo na tome morati poraditi još, on mora takav problem riješiti", dodao je.

"Vukušić je također opravdao povjerenje. Svojom hitrinom i trkom je obavio puno posla, a zabio je još i gol, što od njega više očekivati", rezimirao je Poklepović.
"Tek poslije Intera znat ćemo jesu li se igrači riješili psihološke blokade"

Bijeli će i u Zaprešiću tražiti pobjedu, a tri boda protiv Diva iz Zaprešića značit će da su se bijeli napokon riješili psihološke blokade.

"Ova pobjeda sigurno je poticaj za dalje, ali treba biti oprezan i ne ući u euforiju. Znate kako ide ona stara izreka: 'Kada pobijediš pogledaj dolje, a kada izgubiš pogledaj gore'. Upravo zato se nisam veselio golovima, jer bi to trebalo biti normalno da mi igramo dobro i zabijamo golove. Nadamo se da će tako biti i u Zaprešiću, kada ćemo zasigurno znati je li se momčad riješila blokade koju je imala."

Na koncu je Špaco prokomentirao i medijske priče o sukobu Svaguše i Vučevića: "To je destruktivna vijest koja nije smjela izaći u javnost. Ako se i sukob dogodio, a nisam upoznat s njime, on je normalan i interne je naravi".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.