Zanimljivosti

Pojavila se informacija da je u Moskvi uhićen Daniel Agger. Priča je potpuno bizarna

Foto: EPA

RUSKI mediji su objavili kako je u prosvjedima u znak podrške oporbenom lideru Alekseju Navalnom uhićen Daniel Agger.

Riječ je o bivšem danskom nogometašu koji je za Liverpool odigrao 232 utakmice i postigao 14 pogodaka. Gradski sud u Moskvi je potvrdio kako je uhićen D. M. Agger. Zaista, i srednje ime se poklapa jer je Aggeru srednje ime Munthe.

Čovjek koji je uhićen je izgledao kao beskućnik

Ipak, sat vremena nakon što je u ruskim medijima objavljena vijest o uhićenju Daniela Aggera, bivši nogometaš je na Twitteru komentirao video navijača Liverpoola na kojem zabija gol Chelseaju u Ligi prvaka.

Cijelu situaciju je javnosti rasvijetlio novinar Moscow Timesa Pjotr Sauer koji je potvrdio kako je Daniel M. Agger doista uhićen, ali se ne radi o bivšem igraču Liverpoola i Brøndbyja. Naime, riječ je o ruskom državljaninu koji je 2009. godine promijenio ime u ono svog danskog idola.

Prema podacima ruske platforme Baze, riječ je o Dmitriju Krendelu, stanovniku Orenburga koji je policiji kazao je da je bivši nogometaš, ali je izgledao kao beskućnik. On je uhićen jer je blokirao cestu, a u policijskoj postaji je zadržan dva dana. Novčana kazna za njegovo nedjelo je između 10 i 15 tisuća rubalja (između 800 i 1300 kuna) te rad za opće dobro ili 15 dana zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.