posljednji ples

Pogledajte snimku iz svlačionice na kojoj se Jordan i ekipa šale na Kukočev račun

Screenshot

SNIMKA iz svlačionice Bullsa, prvi put prikazana u Posljednjem plesu, pokazuje kako su se u šampionskoj momčadi odnosili prema Toniju Kukoču.

Michael Jordan i Scottie Pippen javno ga nisu podnosili dok je još igrao u Europi jer ga je generalni menadžer Jerry Krause stalno hvalio, zbog čega su se oni osjećali zapostavljeno. Na njemu su se iskaljivali za svoju netrpeljivost prema Krauseu.To je počelo još prije Kukočevog dolaska u Bullse, na Olimpijskim igrama 1992., a nastavilo se kad je najbolji europski košarkaš prešao u Chicago, o čemu je detaljno govorio Steve Kerr.

Krause je doveo Kukoča nakon što je svima u klubu pričao bajke o njemu i dao mu bolji ugovor nego Pippenu. Jordanov prvi zamjenik i jedna od najvećih NBA zvijezda zato nije mogao smisliti Kukoča, kao da je on kriv što je Pippen po dolasku u Bullse, prije nego što je postao superstar, prihvatio skromniji ugovor.

Kukoč je pričao kako je gutao blato kojim su ga zasipali Jordan i Pippen s obzirom na to da je znao da kao igrač bez staža u NBA ligi i njenoj najjačoj momčadi mora zaboraviti da je najbolji Europljanin jer to u svijetu u koji je došao nije značilo ništa.

Čak i nakon dvije godine staža u Bullsima, kad se i Jordan vratio košarci, u svlačionici su se šalili na Kukočev račun, što možemo vidjeti na snimci iz Posljednjeg plesa.

Dok Jordan u svlačionici vezuje svoje tenisice, obraća se Kukoču koji sjedi ispod njega.

"Toni, ti nisi ni bio tu kad sam ja nosio ove tenisice, bio si beba?"

Kukoč: "Koje godine je to bilo?"

Jordan: "1984. Koliko si imao godina tada, ha?"

Kukoč: "Tada sam počeo."

Jordan: "Imao si 12 godina."

Tada se čuje dobacivanje "Toni je tada bio u pelenama", na što se Jordan i cijela ekipa grohotom nasmiju.

Inače, činjenica je da je Kukoč '84. imao 16, a ne 12 godina. Jordan je tada imao 21 godinu.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali video možete pogledati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.