LIGE PETICE

Pogledajte povijesnu tučnjavu suigrača u Premiershipu koja se pamti i nakon 15 godina

Foto: EPA

JEDAN datum, 2. travnja 2005. godine, zauvijek je ostao upisan u pamćenju navijača Newcastlea bez obzira na to što su tog dana izgubili 3:0 protiv Aston Ville. 

Momčad Grahama Sounessa tog dana izašla je na teren protiv momčadi Davida O'Learyja u najjačem sastavu spremna odnijeti pobjedu. Utakmica je završila tako što su nogometaši Newcastlea skrivili dva penala i utakmicu priveli kraju s osam igrača. 

Ipak, susret se najviše pamti po situaciji koja se dogodila osam minuta prije kraja susreta. Newcastle je gubio 3:0 i onda je puknulo. Lee Bowyer i Kieron Dyer potukli su se na terenu dok je njihova momčad čekala kraj u gotovo pa završenoj utakmici.

"Kieron me uvjerio da nije uputio nijedan udarac, već samo da je primao udarce od Bowyera. Ono što je Lee napravio ne može se opravdati i morat će zbog toga biti kažnjen", rekao je Souness nakon utakmice pa je dodao: 

"Ako se ponovi, to će biti njegov kraj u klubu. To je nešto što se ne može prihvatiti. Prvi put sam vidio nešto takvo, obično ovakve svađe stanu samo na riječima. Ovo mi je prvi ovakav slučaj", rekao je Souness. 

Naravno, obojica igrača dobila su crvene kartone, a utakmica je zauvijek ostala upamćena u povijesti Premiershipa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.