Pogledajte pogodak nominiran Guinnessovu knjigu rekorda: Glavom zabio s 57 metara

NORVEŠKI prvoligaš Odd Grenlanda nominirao je pogodak svojega veznjaka Jonea Samuelsena za iduće izdanje Guinnessove knjige rekorda.

Zabio ga je igrač domaće momčadi s brojem osam u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena nedjeljne utakmice 24. kola norveške prve lige pogodivši za konačnu 3-1 pobjedu svoje momčadi nad drugoplasiranim Tromsøom. Učinio je to glavom, i to s 57 metara udaljenosti.

Zabio ga je u nedjelju u 24. kolu za pobjedu 3:1 na Tromsom. Dogodilo se to u sudačkoj nadoknadi, a zabio je glavom s 57 metara.

Nakon što su policijskom metodom izmjerili udaljenost od Samuelsenova udarca glavom do gola, iz Odd Grenlanda su odlučili:


"Prema informacijama kojima raspolažemo, riječ je o golu glavom postignutom iz najveće daljine u povijesti nogometne igre. Točna udaljenost iznosi 57.3 metra", rekao je menadžer momčadi Tore Andersen, dok je sretni strijelac iskreno ispričao što se dogodilo:

"Mogao bih sad reći da sam gađao gol, no to onda ne bi bila istina. Jednostavno sam loptu samo želio izbiti čim dalje od naše polovice terena. Isprva uopće nisam shvatio da ide prema praznoj mreži, kao što nisam niti pomislio da golmana nema na golu."

Službena stranica Odd Grenlanda gol svoga nogometaša prokomentirala je naslovom: Jone Samuelsen 1, Lionel Messi 0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.