Pogledajte novu bizarnost na Copi. Golman Kanade sakrio suparnikovu bocu vode

Screenshot: Twitter

BIZARNI događaji i skandali obilježje su Copa Americe. Tako je bilo i u utakmici za treće mjesto. Nakon što je meč Kanade i Urugvaja u Charlotteu završio 2:2, pobjednika su odlučivali jedanaesterci. U prvoj seriji raspucavanja pogodila su oba igrača i onda se penal spremao izvesti kanadski branič Moise Bombito.

No u tom trenutku se venecuelanski sudac Alexis Herrera zaletio prema kutu kaznenog prostora, gdje je bio kanadski golman Dayne St. Clair. Sudac je dotrčao do njega, nešto mu energično rekao i pokazao mu žuti karton. Nikome osim njih nije bilo jasno zašto, ali onda se otkrilo usporenom snimkom.

Zašto je kanadski golman sakrio suparnikovu bocu vode?

Kanadski golman je naime to što je pažnja usmjerena na njegovog suigrača koji izvodi penal te njegovog suparnika koji mu ga pokušava obraniti, pokušao iskoristiti tako da sakrije bocu vode urugvajskog vratara Sergija Rocheta. Situaciju pogledajte OVDJE.

Naime, na bocama vode golmani imaju napisano kako i gdje suparnički izvođači penala najčešće pucaju. Ali, kanadskom golmanu ovo nije pomoglo. Ne samo da je dobio žuti karton zbog sakrivanja boce suparniku nego je Rochet zatim obranio penal Ismaelu Koneu. U zadnjoj seriji je onda Alphonso Davies pogodio prečku, pa je Urugvaj osvojio treće mjesto na Copi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.